Gaziantepspor geride kalan 8 haftada son dakikalarda yediği goller ile kendine orta sıralarda yer bulurken, kaybedilen puanlardan dolayı kırmızı-siyahlılar oldukça üzüldü.

Ligde inişli çıkışlı bir grafik çizen Gaziantepspor, son dakikalarda yenilen gollerle 3 puan kaybı yaşadı.

Kırmızı – siyahlılar özellikle Kasımpaşa ve Beşiktaş maçlarının son 10 dakikasında kalesinde gördüğü gollerle farklı mağlup olurken Konyaspor karşılaşmasında ise tek farklı mağlup oldu.

Spor Toto Süper lig temsilcimiz, bu sezon oynadığı maçlardan son dakikalarda kalesinde 8 gol görürken, rakip fileyi ise sadece bir defa sarstı. Gaziantepspor 10 puanla 11’inci sırada yer alırken kaybettiği puanlarla 8’inci sıradan oldu.

İLK HAFTA ŞOKU

Gaziantepspor 2015 – 2016 sezonunu kendi evinde konuk ettiği Kasımpaşa maçıyla açtı. Sahada iyi mücadele etmesine rağmen son 10 dakika da kalesinde peş peşe gördüğü gollerle şoka uğrayan kırmızı siyahlılar İstanbul ekibi karşısında 80’inci dakikada Adem Büyük’in golüyle geriye düştükten sonra 90 + 2’inci dakikada peş peşe Yonathan Alexander’in gollerine engel olamayınca sahadan 3 farklı yenilgi ile ayrıldı.

BEŞİKTAŞ COŞTU

Kırmızı – Siyahlılar bu sezon kendi evinde oynadığı ikinci maçından da sahadan boynu bükük ayrıldı. Beşiktaş karşısında hezimete uğrayan ekip, 76’ıncı dakikada Oğuzhan Özyakup’un endirek vuruşuyla sarsılırken, daha toparlanmaya fırsat bulmadan 83’de Cenk Tosun, 87’de Olcay Şahan ve 90’da Kerim Frei’nin golleriyle neye uğradığını şaşırdı. Gaziantepspor, Kamil Ocak’tan 4 – 0 yenilgi ile ayrılırken taraftarını şoka uğrattı.

KONYA’DA 1 PUAN GİTTİ

Gaziantepspor bu sezon son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerin bir yenisini Konya deplasmanında yaşadı. Yeni yapılan stadyumunda taraftar baskısını iyice arkasına alan Konyaspor karşısında 1 – 1 devam eden mücadelenin 75’inci dakikasında Samuel Tobıas Holmen golüne engel olamayınca razı olunan beraberlik de elden gitmiş oldu.

BURSA’DA GÜLDÜLER

Gaziantepspor bu sezon üç maçta son dakikalarda kalesinde gördüğü gollerle büyük üzüntü yaşarken sadece bir maçta yüzü güldü. Kırmızı – siyahlı futbolcular Bursaspor karşısında iyi futbolunun karşılığını 90 + 2’inci dakikada golcüsü Muhammet Demir’in ayağından aldı. Eski takımına karşı yakaladığı fırsatı affetmeyen Demir’in attığı golle Gaziantepspor beraberlikle sonuçlanır denen mücadeleden üç puanı hanesine yazdırarak ayrıldı.