Mersin'de polis servis aracının geçişi sırasında bomba yüklü motosikletin uzaktan kumanda ile patlatılması sonucu 12 polis yaralandı.Yaralılar, olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Mersin Valiliği patlamada yaralanan polislerin durumunun iyi olduğunu duyurdu.

Saldırıya ilişkin Meclis'te açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ "Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek"dedi.

Mersin kent merkezinde Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne ait servis aracına bombalı saldırı düzenlendi. Olay saat 17.20 sıralarında merkezYenişehir İlçesi'nde bulunan Okan Merzeci Bulvarı Dikenli Yol Kavşağı'nda meydana geldi. Mesai çıkışı polis servis otobüsünün geçişi sırasında yol kenarına park halindeki motosiklet uzaktan kumanda ile patlatıldı. Otobüsün arka kısmına denk gelen patlamada 12 polis yaralandı. Büyük paniğe yol açan bombalı saldırı nedeniyle olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çevredeki birçok binanın camları kırıldı.

Araç trafiği kilitlenince ekipler bölgeye güçlükle ulaştı. Sağlık görevlilerin ilk müdahalesini yaptığı yaralılar, Mersin Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi, Şehir Hastanesi ve Toros Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

OTOBÜS ALEV ALDI

Patlamada alev alan otobüs ise itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri bölgeye güvenlik çemberine aldı. Patlayan motosikletin parçaları ise tek tek incelendi.Bu arada Mersin Valisi Ali İhsan Su ile Emniyet Müdürü Mehmet Şahne ola yerine gelerek olay hakkında bilgi aldı. Siviller ise bölgeden uzaklaştırıldı.

VALİLİK: 12 POLİS YARALANDI, POLİSLERİN HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Mersin Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Emniyet Müdürlüğümüze ait personel servis aracı Yenişehir ilçesi Dikenliyol mevkiinde seyir halindeyken meydana gelen patlamada 12 polis memurumuz yaralanmış olup, hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Patlama ile ilgili çok yönlü olarak yürütülen araştırmalar devam etmektedir” denildi.

BAŞSAVCI: 3 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan da yaptığı açıklamada, Olayda 12 polisin yaralandığı ve yaralıların kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldığını aktardı. Ercan, "Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Patlamanın nedenini araştırıyoruz. Olayı soruşturmak üzere 3 savcımızı görevlendirdik." ifadesini kullandı.

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Saldırıya ilişkin Meclis'te açıklama yapan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Olayda yaralılar olduğuna dair bilgiler var. Bir rakam var ama teyit edilmediği için paylaşmak istemiyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Türkiye'nin terörle mücadelesi kararlı bir şekilde devam edecek" dedi.