Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uzun, SGDP borcu olanların söz konusu borçlarını yapılandırmak için son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2013 olduğunu söyledi.
Uzun birim amirleri ile düzenlediği basın toplantısında SGK’nın insan hayatındaki önemine değinerek, “Sosyal Güvenlik sistemimiz son yıllarda alınan kararlar ile yeni bir yapılanma sürecine girmiştir. Yapılanma öncesi değişik statüde bulunan vatandaşlarımıza farklı Kuruluşlarca sosyal güvenlik hizmeti verilmekte idi. Vatandaşlarımıza daha iyi ve standart hizmet sunabilmek amacıyla farklı sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında birleştiren düzenlemelerin ilk ayağı olan kurumsal yapılanma 2006 yılında kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile gerçekleştirilmiştir" dedi.
ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ
Sosyal Güvenlik Haftası’na da değinen Uzun, “Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, kayıtlı istihdamı teşvik etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla kurumumuzun kuruluş kanununun kabul edildiği tarihi içine alan hafta, her yıl ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bizde bu hafta içinde çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz” dedi.
Sosyal Güvenlik İl Müdürü Mehmet Uzun, SGDP borcu olanların söz konusu borçlarını yapılandırmak için son başvuru tarihinin 31 Mayıs 2013 olduğunu söyledi. Uzun birim amirleri ile düzenlediği basın toplantısında SGK’nın insan hayatındaki önemine değinerek, “Sosyal Güvenlik sistemimiz son yıllarda alınan kararlar ile yeni bir yapılanma sürecine girmiştir. Yapılanma öncesi değişik statüde bulunan vatandaşlarımıza farklı Kuruluşlarca sosyal güvenlik hizmeti verilmekte idi. Vatandaşlarımıza daha iyi ve standart hizmet sunabilmek amacıyla farklı sosyal güvenlik kuruluşlarını tek çatı altında birleştiren düzenlemelerin ilk ayağı olan kurumsal yapılanma 2006 yılında kabul edilen 5502 sayılı Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu ile gerçekleştirilmiştir" dedi.ETKİNLİKLER YAPACAĞIZSosyal Güvenlik Haftası’na da değinen Uzun, “Sosyal Güvenlik Kurumunu paydaşlarına tanıtmak, sosyal güvenlik reformunu anlatmak, sosyal güvenlik kavramının tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, kayıtlı istihdamı teşvik etmek ve toplumda sosyal güvenlik bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla kurumumuzun kuruluş kanununun kabul edildiği tarihi içine alan hafta, her yıl ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Bizde bu hafta içinde çeşitli etkinliklerle vatandaşlarımızla bir araya geleceğiz” dedi.