Gaziantep Üniversitesi Rektörü Yavuz Coşkun, Ak Parti'den aday adaylığı için henüz bir karar veremediğini, üniversite ile siyaset arasında kaldığını söyledi. 'Şu anda ne adayım, ne aday değilim' diyen Rektör Coşkun, "Üniversite benim çocuğum gibi, kolay bırakamam. Son ana kadar bekleyeceğim" dedi.

Şu anda hiç bir kararının olmadığını, zaten memlekete hizmet ettiğini ve görevinin başında olduğunu söyleyen Rektör Coşkun, "Çok yazıldı, çizildi ama ben hiç sesimi çıkarmadım. Şu anda işime bakıyorum. Şu anda milletvekili adaylığından vazgeçtiğimde söylenemez, vazgeçmediğimde. Ne adayım diyebiliyorum, ne de aday değilim diyebiliyorum. Üniversiteden ayrılırsak, hayatımız tamamen değişecek. Farklı bir kulvara gireceksiniz. Siyaset farkı bir şey. İyice düşünmeden olmaz. Hala bir karar veremedim" diye konuştu.

Adaylıkla ilgili eşinin dışında kimseyle bir şey konuşmadığını, siyasi nezaketi bilen, görmüş geçirmiş biri olduğunu dile getiren Rektör Coşkun, "Son günü bekleyelim. Ne evet, ne hayır. 6.5 senede neler yaptığımızı, üniversiteyi nereden nereye getirdiğimizi herkes biliyor ve görüyor. Karar vermek kolay değim. Üniversiteden kopmak kolay değil, son ana kadar bekleyeceğim" dedi. Meral KINACILAR