Soma madenindeki felakete Gaziantepli veliler de sessiz kalmadı. Gaziantep Özel Güney Eğitim Kurumları bünyesinde faaliyet gösteren Özel Emine Nakıboğlu Ortaokulu’nun velileri madende yaşamını yitirenlerin yakınlarına yardım için kermes düzenledi.

Yoğun ilgi gören kermeste yiyecek ve içecek ürünlerinin satışından toplanan 6 bin 500 TL tutarındaki nakdi yardım okul müdürü Süleyman Eski tarafından Kimse Yok Mu Derneği Gaziantep Şube Müdürü Fevzi Çakmak’a teslim edildi. Öğrenci velilerini duyarlı davranışlarından dolayı kutlayan Çakmak, ‘Somalı Madencilerin Emanetlerine Sahip Çıkalım’ isimli yardım kampanyası başlattıklarını, kampanya kapsamında toplam bin çocuğun eğitim ihtiyaçları için 3 yıl boyunca çocuk başına yıllık bin 500 TL yardım yapılacağını aktardı.

KİMSE YOKMU ULAŞTIRACAK

Okul Müdürü Süleyman Eski ise, ailelerine helal rızık sağlamak için yerin metrelerce altında alın teri dökerken yaşamlarını yitiren kardeşlerimizin geride bıraktıkları emanetleri için harekete geçtiklerini dile getirdi. Kermeste toplanan yardımların kimse yok mu ekibiyle Soma'ya ulaştırılacağını belirten Eski, "Kurum olarak Soma'ya karşı duyarsız kalamazdık. Maden faciasında hayatını kaybeden yurttaşlarımızın ailelerine bir nebze katkı sunabilirsek ne mutlu bizlere" dedi. BAHRİ GEBEL