Gaziantep Sanayi Odası ve Organize Sanayi Bölgesi SOMA'da 301 konut yaptırıyor. TOKİ'nin 5'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde mülkü olduğu ve devrini GSO ve OSB'ye yaptığı, bu iki kurumun da Soma'ya 301 konut yapacağı öğrenildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı açıklamasında "602 konutun 301 adedi Doğuş Holding A.Ş. tarafından inşa ettirilecek, kalan 301 konut ise Gaziantep Sanayi Odası tarafından TOKİ vasıtasıyla yaptırılacak" dedi.

GRUP TOPLANTISINDA KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Soma maden faciasından sonra açılan yardım hesaplarında toplanan miktarın 46 buçuk milyon liraya ulaştığını belirten Başbakan Erdoğan, "Maden işçilerimize fazla çalışma yapılamayacak. Fazla çalışma yaptırılırsa mesai ücretleri yüzde yüz artırılarak ödenecek. Nakdi yardımlar içerisinde 16,8 milyon liralık yardım miktarıyla en büyük katkıyı yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne teşekkür ediyorum. Birer konut bağışlayan Doğuş Holding'e, ikinci bir konut bağışlayan Gaziantep Organize Sanayi Odası'na teşekkür ediyorum. Bu madenci kardeşlerimiz 434 evlat bıraktılar. Eğitim çağında olan, yeni doğanlar da dahil 389 çocuğumuz ve gencimiz bulunuyor. Eğitim hayatları boyunca burs sağlama vaadinde bulunan vakıflara teşekkür etmek istiyorum" diye konuştu.

KONUT YAPILACAK

Somalı aileler için başlatılan yardım kampanyalarının sonlandırıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, Soma maden ocağı kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine, 154 bin 450 lira ödeme yapılacağını vurgulayarak şöyle konuştu: "Ailelerine kendi barınma ihtiyaçları için, sabit gelir kaynağı oluşturmak üzere, toplam 2'şer adet konut yaptırılacak. Camisi, okulu, parkı bulunan siteler şeklinde tasarlanıyor. Konutlar Doğuş Holding tarafından inşa edilirken, Gaziantep Sanayi Odası TOKİ tarafından yapılacak. Eğitim hayatları boyunca MEB koordinasyonunda vakıf ve derneklerimiz tarafından burs sağlanacak. Gençlik ve Spor Bakanlığımız, bu çocuklarımıza burs ve yurt konusunda öncelik tanıyacak. Yardım kampanyamızı bugün itibariyle sonlandırdığımızı ifade etmek istiyorum. Bağış yapan herkese teşekkür ediyorum. Allah bir daha bizi böylesine acı bir imtihan ile imtihan etmesin." LEYLA ÖZEKŞİ POLAT -

İHA