Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Soma için yardım sanayicilerden yapacakları bireysel yardımların yanı sıra bu TOBB'un kampanyasına destek vermelerini istedi.

Kazada hayatını kaybeden 301 işçiye Allah’tan rahmet, yakınlarına ve ülkemize sabır dileyen Konukoğlu, ‘’Bu tür olaylar içimizi yakıyor. Hiçbir işveren, hiçbir sanayici ve hiçbir çalışan böyle kazaların olmasını istemez. İnşallah bundan ders çıkarılır, bu tip olaylarla karşılaşmamak için gerekli tedbirler alınır’’ dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Soma maden kazasının ardından ülke genelinde yardım kampanyası başlattığını, yardımların hayatını kaybedenlerin ailelerine verileceğini anımsatan Konukoğlu, sanayicilerden yapacakları bireysel yardımların yanı sıra bu kampanyaya destek vermelerini istedi.

HÜRSİAD'DAN KAMPANYA

HÜRSİAD, Kimse Yok Mu İş birliğiyle Soma ve Bosna’da yardıma ihtiyacı olanlara yardım kampanyası başlattı. HÜRSİAD Başkanı İlker Hasırcı açıklamasında, "ailelerine helal rızık sağlamak için yerin metrelerce altında alın teri döken ve yine bu uğurda yaşamlarını yitiren vatandaşlara geride bıraktıkları emanetleri için ve Kardeş Ülke BOSNA da yardıma muhtaç kardeşlerimiz için harekete geçtiklerini belirterek zaten üyelerimiz gerekli yardımları yapmaya devam ediyor amacımız Kimse Yok Mu Derneği ile bu yardımları artırmak gündemde tutmak ve insanları teşvik etmektir. Tüm işadamlarımızı ve milletimize yardım etmeye davet ediyoruz" dedi.

KAZAZEDELER ‘KARDEŞ AİLE’ İLAN EDİLECEK

Kimse Yok Mu Derneği, “Kardeş Aile” projesi kapsamında da Somalı mağdurların yanında olacak. Bu proje kapsamında hayırsever aileler Soma’daki kazada hayatını kaybedenlerin ailelerini kardeş aile ilan edecek. Somalı ailelere yardım yapmak isteyen vatandaşlar bankalar vasıtasıyla, dernek merkezi ve irtibat bürolarından makbuz karşılığında ve SMS yolu ile bağışta bulunabiliyor.

YARDIM YAPMAK İÇİN BAZI YÖNTEMLER

Ayrıca kampanyaya desteğini elden vermek isteyenler derneğimizin sitesi www.kimseyokmu.org.tr veya HÜRSİAD arayarak 0342 339 8811 veya bizi arayarak 0342 231 11 10 irtibat ofisinden makbuz karşılığı SOMA halkına yardımlarını ulaştırabiliyor. Tüm GSM operatörlerinden SOMA yazıp 5777’ye atılacak mesajlarla Somalı yetim çocuklar ile dul kalanlara 5 TL’lik bağışta bulunulabiliyor.