Türkiye’nin önemli gıda şirketlerinden Şölen’in yönetim kurulu başkanı İsmail Çoban, Temeli 2012’de atılan ve alanında sayılı tesislerden biri olacak Gaziantep fabrikasının tamamlamak üzere olduğunu belirterek “Tesisimizin büyük bir bölümünü yıl sonunda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Tesis tamamlandığında Gaziantep’teki 4 fabrikamızı da kademeli olarak yeni yatırım alanına taşıyacağız” dedi.

Bayazhan Restaurant’ta düzenlediği iftarda Gaziantepli basın mensuplarıyla bir araya gelen Çoban, Ramazan Bayramı öncesinde 25. yılında yenilediği logosu ve yeni hedeflerini paylaştı. Çoban, çeyrek asrını tamamlayan şirketin kat ettiği yolun Çoban Ailesi’ndeki tüm fertler gibi kendisini de çok memnun ettiğini ve gururlandırdığını söyledi.

644 MİLYON TL CİRO

2013 yılını 644 milyon TL ciro ile kapattıklarını söyleyen Çoban, 2012 yılında temellerini attıkları Gaziantep’teki yeni üretim tesisinin büyük bir bölümünün bu yılın sonunda faaliyete geçeceğini açıkladı. 2014 yılı hedeflerinden de söz eden Çoban, “İhracatta 200 milyon dolar çıtasını geçtik. 2014 yılında 900 milyon TL ciroya ulaşmayı hedefliyoruz. İhracatta yakaladığımız başarıda farklı pazarlara fark yaratan ürünler sunma çabamızın büyük payı var. Cesur markalarımız ve kaliteli ürünlerimizle çıtamızı her geçen gün daha da yukarılara taşıyoruz” dedi.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN FİRMA

Şölen’in kurulduğu günden bu yana çift haneli büyüme yakaladığını söyleyen İsmail Çoban, 2013 yılını 644 milyon TL ciroyla kapattıklarını, ihracatta da 200 milyon dolar çıtasını geçtiklerini söyledi. Çoban sözlerine şöyle devam etti: “200’ü aşkın ürün çeşidimizle 100’e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. Yakın zamanda açıklanan Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin hazırladığı Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ listesinde geçtiğimiz yıla göre 6 basamak daha atlayarak 80. Sırada yer aldık. İhracatta sektör lideri olarak Türkiye’nin en çok çikolata ihracatı yapan firması unvanını koruduk. İhracat rekortmenleri listesine Gaziantepimiz’den de 7 firma yer aldı. Anavatanımızdan böyle büyük firmaların çıkmasından ötürü büyük gurur duyduk.”

HEDEFLER BÜYÜK

“İhracatta yakaladığımız başarıda farklı pazarlarda fark yaratan ürünler sunma çabamızın büyük payı var” diyen Çoban, cesur markalar ve kaliteli ürünlerle çıtayı her geçen gün daha da yukarılara taşıdıklarının altını çizdi. Çoban, “2012 yılında 2. kez seçildiğimiz Turquality Programı çerçevesinde 16 ülkede marka yatırımlarımıza devam ediyoruz. En büyük hedefimiz Türkiye’de ve bölgede önemli markalar yaratmak. 2014 yılı rakamsal hedeflerimize baktığımızda ise % 40’lık bir büyüme ile bu yılı 900 milyon TL ciro ile kapatmayı amaçlıyoruz. Bu ciroya 2000’e yakın çalışanımızla ulaşacağız. 2014 ihracat hedefimiz ise 230 milyon dolar” dedi.

YENİ LOGO ÖNEMLİ

Yeni logodan bahseden İsmail Çoban, “Biz ürünlerimizin lezzeti ve kalitesinin yanında en çok yenilikçi bir şirket olmamızla övünüyoruz. Biscolata, Milango, Ozmo, Wapps, Luppo, Lokkum gibi dünya pazarlarında başarıya ulaşmış markalarımız var. Bu başarı öykülerinin ortak noktası ise, her birinin tüketici için ‘bir ilk’ olması. En kuvvetli yeteneğimiz olan yenilikçilikten beslenmesi. İşte biz de yenilikçi, modern, cesur, daima ilkleri yapan bir Türk şirketi olarak 25. yılımızı kutlarken tasarladığımız yeni logomuz tutku ve heyecanımızı yansıtıyor” dedi. MUHARREM TÜRKOĞLU