Şölen CEO’su Elif Çoban, ikramlık çikolata pazarının geçtiğimiz sene yüzde 6 büyürken, Şölen’in yüzde 10 büyüme elde ettiğini, dökme şekerde ise pazar yüzde 14 büyürken Şölen’in yüzde 24 büyüdüğünü söyledi. Çoban,2018 yılında ise ikramlık çikolata ve şekerde toplamda yüzde 20 seviyesinde bir büyüme hedeflediklerini söyledi.

BİR İLKE İMZA ATIYORUZ

'Şölen’in Türkiye’deki satışlarının yüzde 24’ünü ikramlık çikolata ve şeker satışları oluşturuyor'diyen Çoban, "İkramlık çikolatada yüzde 35’lik pazar payı ile liderliğimizi koruyoruz. Ramazan Bayramı için ikramlık kategorimizde çok güçlü yenilikler yaptık. En yeni ürünlerimizden biri İstanbul Koleksiyonu. Gravür sanatını madlen çikolatanın eşsiz lezzetiyle buluşturarak Türkiye çikolata pazarında bir ilke imza atıyoruz. Yüzyıllardır dünyanın kültürel ve tarihi açıdan en gözde kentlerden biri olan İstanbul’un siluetleri, İstanbul Koleksiyonu’muzda bir araya geliyor” dedi.

ALIŞKANLINLAK DEĞİŞİYOR

Bayramlardaki çikolata ve şeker tüketiminde alışkanlıkların değiştiğine dikkati çeken Çoban sözlerini şöyle sürdürdü:
“Son 5 yıldır ikramlık çikolatadan hediyelik çikolataya doğru bir eğilim olduğunu görüyoruz. Bu trend 2017 yılında da değişmedi. Hediyelik çikolatada ağırlıklı olarak madlen ve çeşnili dolgulu çikolatalar tercih ediliyor. Artık sadece bayramda değil, özel günlerde de insanlar birbirine çikolata hediye ediyor. Özel günlerde hediye olarak özellikle dolgulu çikolata satılıyor. Daha çok kadınlar tarafından tercih edilen bitter çikolatanın da tüketimi gün geçtikçe artıyor. Türkiye’de bayramlarda hane başına düşen ambalajlı ve açık çikolata miktarı 1.5 kg, şeker miktarı ise 2.2 kg. Bölgelere baktığımızda ise ikramlık çikolatada en fazla tüketim, İç Anadolu ve Marmara Bölgeleri’nden geliyor. İkramlık şekerde ise Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri başı çekiyor.” HABER MERKEZİ