Şölen, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan ‘2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ listesinde 80. sırada yer aldı. Geçen yıla göre sıralamada 6 basamak daha atlayarak yükselişine devam eden Şölen, ayrıca Türkiye Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar kategorisinde ihracatta ‘sektör lideri’ oldu.

Çikolata, çikolatalı ürünler, bisküvi, kraker, kek, şeker ve lokum pazarlarında faaliyet gösteren Şölen, dış pazarlardaki etkinliği artırmaya devam ediyor. Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından hazırlanan ‘2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ sıralamasında üst basamaklara tırmanan Şölen, 80. sıraya adını yazdırdı. Geçtiğimiz yıla göre altı basamak atlayan firma, ayrıca ‘Türkiye Hububat, Bakliyat ve Yağlı Tohumlar’ kategorisinde de sektör lideri olmanın gururunu yaşadı. Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, TİM 2013 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni’nde ödülü Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’den aldı.

YURTDIŞI OFİSLERİ

Yenilikçi ürünleriyle sürekli gelişim ve büyüme odaklı vizyonunu tüm çalışmalarına yansıtan Şölen, 200’ü aşkın ürün çeşidiyle 100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. TİM 1000 listesindeki bu yükselişten dolayı çok mutlu olduklarını belirten Şölen Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çoban, ihracatta yakaladıkları başarıda 2012 yılında kurdukları International Business Unit (IBU – Uluslararası İş Birimi) departmanının büyük katkısı olduğunu söyledi. İsmail Çoban, sözlerine şöyle devam etti: “Şölen olarak daima fırsatları değerlendirmeye ve yurtdışı pazarlarını çeşitlendirmeye çalışıyoruz. İkinci kez dahil olduğumuz Turquality Programı’nın ruhuna uygun olarak, ihracata bakışımızı daha da derinlikli bir şekle büründürdük. İhracat departmanı yerine kurduğumuz IBU ile, var olduğumuz pazarlarda tüketici odaklı yapıyı kuvvetlendirmek için derinlemesine analizler yaparak stratejiler geliştirdik, geliştirmeye de devam ediyoruz. Tüketiciye göre ürün ve marka sunarak, hedef müşteri yapısına uygun satış formatları oluşturuyoruz. Bu birimle 5 yılda en az iki bölgesel marka yaratmayı hedefliyoruz. Ayrıca pazarları daha yakından tanımak için yurtdışı ofislerimizi de açmaya devam ediyoruz.” LEYLA ÖZEKŞİ POLAT