Ak Partililer temayül yoklaması için dün sandık başına gitti. Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun katılılımıyla yapılan temayül yoklamasında, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları ana kademelerinde görevli yöneticiler, mahalle temsilcileri, meclis üyeleri ve belediye başkanları oy kullandı. 120 aday adayının olduğu Ak Parti'de eski yeni milletvekilleri ve eski il başkanları temayül yoklamasına katılmadı. Partililer 21 sandıkta 106 aday adayı için oy kullanırken, listede 12 ismi işaretledi. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, temayülün aday belirlemede önemli kriterlerden biri olduğunu belirterek, "Hepsini değerlendireceğiz. Temayül sonuçlarının diğer kriterlerle birlikte ayrı bir yeri olacak" dedi.

ŞÖLEN HAVASINDA GEÇTİ

Şato Restaurant'ta yapılan temayül yoklamasına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti KonyaMilletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Teşkilat Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarının yanısıra çok sayıda partili katıldı. Aday adaylarının broşürleriyle süslenen Şato'nun önünde, bazı aday adayları tatlı, su, yemek ve fıstık dağıttı. Tam bir şölen havasında geçen temayülde aday adaylarının oldukça heyecanlı oldukları gözlendi.

ÖZKEÇECİ:ADI GİBİ AK PARTİ

Temayül yoklamasının açılışında konuşan Ak Parti İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Türkiye'nin Ak Parti ile güçlenmeye, destan yazmaya devam ettiğini söyledi. Özkeçeci, "Ak Parti'nin Türkiye'yi nereden nereye getirdiği tarihe altın harflerle yazılacak. Türkiye'de siyasal problemlerin,ekonomik krizin,toplumsal sorunların olduğu bir dönemde, Ak Parti Türkiye' yi zirveye taşıdı. Vatandaşın refah aradığı bir dönemde, milletin umudu olan Ak Parti olarak, bu kutlu davaya gönül verenlerle birlikte, bu ülke ve insanı için çalıştık. Kendini geliştirmiş bu kadro, Ak kadrodur. Türkiye'nin hak ettiği seviyelere taşınmasını, Ak Parti kendine hedef edinmiştir. Ak parti yıllardır, kardeşce ve barış içinde yaşayan bu milletin partisidir. Adı gibi Ak olan bu parti, Türkiye'nin en büyük partisidir. Ak Parti milletin, Gaziantep'in değerlerine sahip çıktı. Türkiye Ak Parti ile güçlenmiştir. Gaziantep Ak Parti ile destan yazıyor" diye konuştu.

18 kadın, 16 engelli 120 aday adayının olduğunu belirten Özkeçeci, "Yolunuz ve bahtınız açık olsun. Buradan çıkacak irade Gaziantep'i geleceğe taşıyacak. Ak Parti adı gibi şeffaf bir parti. Teşkilatın fikrine bizim gibi önem veren bir parti yok" dedi.

FATMA ŞAHİN:BU HEYECANI BEN DE YAŞAMIŞTIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temayül yoklamasına teşkilat başkanının katılmasının Ak Parti'nin Gaziantep'e gösterdiği önemi ortaya koyduğunu belirtti. Şahin, 12 yıl önce bu heyecanı, bu duyguları kendisinin de yaşadığını belirterek, "Hepiniz gayret ettiniz, sizi tebrik ediyorum. Kadere inanın, kul kaderini görür. Hayırlısı olsun. Parti içi demokrasiyi oluşturmuş bir partiyiz. Kurumsal bir hafızamız var. Süzüle süzüle burada en doğru karar alınacaktır. Bu salondan ben değil biz çıkacak" dedi.

SOYLU:AK PARTİ'YE ATILACAK HER OY BİZİ YENİ ANAYASA'YA KAVUŞTURACAK

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman, Türkiye'nin 81 iinlde 146 bin teşkilat mensubuyla yaklaşık 6 bin 313 adayın temayül yoklamasını yaptıklarını söyledi. Soylu, "Ak Parti, kurulduğu günden itibaren devletle milleti bir araya getirdi, AK Parti'ye atılacak her oy milleti yeni anayasaya ve yeni Türkiye'ye ulaştıracak. Atılacak her oy Türkiye'yi bütün ideallerine yakınlaştıracak. Attığınız her oyla, bugün Türkiye'nin, devletin içine sirayet etmeye çalışan, bizim milli irademizi bir şekilde tahakküm altında bırakmaya çalışan, paralel yapıyla beraber kendi içindeki kirli cerahatını, güzel Türkiyemize, güzel ülkemize akıtmak isteyenlere karşı, demokrasiye sahip çıkan bir anlayışı sergileyeceksiniz" dedi.

AK PARTİ'Yİ BEĞENMEYENLER SANDIKTA CEVABINI ALACAK

Silah bırakma çağrısına da değinen Süleyman Soylu, demokraside yeni bir evreye geçildiğini belirterek, "Çözüm süreci iradesini ortadan kaldırmaya çalışanlara, kardeşi kardeşe vurdurmaktan medet umup Türkiye'yi zayıflatmaya, gücünü eksiltmeye çalışanlara karşı inatla, ısrarla, sabrettik. Silahlara vedayla Türkiye'de demokrasi yükselecek, kişi başına gelir 25 bin dolara çıkacak. Türkiye'de siyasetin nasıl olduğunu hem muhalefete hem AK Parti'ye dudak bükenlere gösterdik. Eski Türkiye'nin kodlarını kabul etmediğimiz için AK Parti'ye saldırıyorlar ve beğenmiyorlar. Bir taraftan çözüm sürecindeki başarımızı, diğer taraftan da Şah Fırat Operasyonu'nda Türkiye'nin ortaya koyduğu kuvveti, kudreti ve iradeyi, bütün dünyanın şaşkın bakışları altında, kendi mirasımıza, kendi tarihimize, kendi medeniyetimize, stratejik aklımıza nasıl sahip çıktığımızı beğenmiyorlar. Onlar beğenmeye dursunlar. Ak Parti'yi beğenmeyenlere milletimiz sandıkta gereken cevabı verecek.

400 MİLLETVEKİLİ İLE CEVAP VERELİM

'400 milletvekiliyle Türkiye’de yeni anayasayı oluşturabilecek güçle yolumuza devam etmeliyiz' diyen Soylu,"Sizden bu inancı, bu kararlılığı bekliyoruz. 400 milletvekiliyle bizi beğenmeyenlere, bize dudak bükenlere, yaptığımız büyük ve aklı yetmeyenlere sandıkta bu büyük ve aziz millet cevabını verecektir. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. İyi ki varsın Ak Parti. 7 Haziran'a el ele kol kola gireceğiz. Listeye giremeyenler, listeyen giren kadar çalışsın, eğer küser, darılırsanız bu dava için eksik yapmış olursunuz" dedi.

TEMAYÜL ÖNEMLİ BİR KRİTER

Soylu, temayülün aday belirlemede önemli kriterlerden biri olduğunu belirterek, "Hepsini değerlendireceğiz. Temayül sonuçlarının diğer kriterlerle birlikte ayrı bir yeri olacak" dedi.

BİZ DE VARIZ

Süleyman Soylu, kadına yönelik şiddete de değindi, kadına yönelik şiddete ortak olmayacaklarını ve seyirci kalmayacaklarını belirtti. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Konya Milletvekili İlhan Yerlikaya, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Teşkilat Başkan Yardımcısı Nevzat Ceylan ve diğer katılımcılarla, kadına şiddet konusunda hazırlanan "Biz de varız" metnini imzaladı.

Sabah 10'da başlayan temayül yoklaması saat 16'ya kadar devam etti. Daha sonra sandıklar açılmadan Ankara'ya gönderildi.

İŞTE TEMAYÜLE GİREN ADAY ADAYLARI VE ADAY NUMARALARI

1.ABDULKADİR YAŞAR

2.ABDULLAH DEVRİM SEVER

3.ABDULLAH TANCAN

4.ABDULLAH TOMBUL

5.ABDURRAHMAN ASLAN

6.ADEM YÜCEL

7.ADNAN ÖZDEMİR

8.AHMET AKSOY

9.AHMET BATMAZ

10.AHMET BOZDEMİR

11.AHMET ÇELİK

12.AHMET ÇİFTÇİ

13.AHMET KARADAĞ

14.ALİ RIZA ULUKÖK

15.ALPER KENAN ERKMEN

16.AYDIN ERBAY

17.AYŞE SEVİN

18.AYŞEN ARSLANOĞLU

19.AYTAÇ HAVAR

20.BEKİR AYAZ

21.BEKİR ÖZTEKİN

22.BEKİR ŞEN

23.BEKİR TİRYAKİ

24.BİLAL KOCAMAN

25.BÜLENT KARA

26.BÜLENT TANRIÖVER

27.CEBBAR CÜCÜK

28.CUMA REYHAN

29.CUMA ÜNSAL

30.ÇAĞRI SÖKÜCÜ

31.DAVUT KAYA

32.DAVUT YILDIZ

33.DENİZ ÇAVUŞOĞLU

34.ELİF SAKA

35.EMİNE ŞEHNAZ KAYALI

36.EMİNE YAĞMUR

37.ENSAR KAYRAN

38.ERDİNÇ KÖSELER

39.EYYÜP AY

40.FATMA DOĞAN

41.FİKRET MURAT TURAL

42.GÜLÇİÇEK ÖZKORKMAZ

43.HALE KASAPOĞLU

44.HASAN KÖROĞLU

45.HASAN ŞAHİN KARACAOĞLU

46.HATİCE BETÜL BÜYÜKBEŞE

47.HÜSEYİN EMEÇ

48.İBRAHİM AĞIRMAN

49.İBRAHİM HALİL BÜYÜKBEŞE

50.İBRAHİM İBİLİ

51.İBRAHİM KAYA

52.İRFAN ÇELİKASLAN

53.İRFAN GÜL

54.İSA ENSAR

55.KAMİL BİRİMOĞLU

56.KENAN BOZGEYİK

57.LÜTFİYE MERAL ÖZGEN

58.MAHMUT ALAGÖZ

59.MAHMUT KARALAR

60.MEHMET AÇAR

61.MEHMET ALİ EMİNOĞLU

62.MEHMET BEŞİR YILMAZ

63.MEHMET ÇILDIR

64.MEHMET DOĞAN

65.MEHMET DOĞAN TÜNEY

66.MEHMET DÜNDAR

67.MEHMET EMİN ARSLAN

68.MEHMET EMİN ASLAN

69.MEHMET EMİN HAFİF

70.MEHMET ERDOĞAN

71.MEHMET GÖRMEZ

72.MEHMET KORKMAZ

73.MEHMET MENDERES

KARADUMAN

74.MEHMET SALİH KIZIL

75.MEHMET ÜNLÜ

76.MERYEM YILDIZ

77.METİN KARAKÖK

78.MUHAMMED HAKAN

TANRIÖVER

79.MUHİTTİN ŞİMŞEK

80.MUSA KARATOP

81.MUSTAFA AYDIN

82.MUSTAFA ÇAVAŞ

83.MUSTAFA GÜLSEVGİ

84.MUSTAFA IŞIK

85.MUSTAFA ŞAHİN

86.ÖKKEŞ SÖNMEZ

87.ÖMER GÜZELDAL

88.ÖNDER DEMİRÇUBUK

89.RECEP BOZKURT

90.RESUL KAYA

91.SADIK KARAKAN

92.SAİT IŞIK

93.SEFA TİPİ

94.SELAHATTİN ASLANTAŞ

95.SELAHATTİN BEKMEZ

96.SELAMİ YETKİNŞEKERCİ

97.SEMİH SİMİTÇİ

98.SERPİL KAVRAK

99.TAMER ŞENTÜRK

100.TUĞBA BOYNUYOĞUN

101.ÜNSAL ÖREN

102.VELİ KAVLAK

103.YAHYA KEMAL SAYAR

104.YAŞAR SAĞLAM

105.YAŞAR YAPAR

106.YUSUF ERDEM GÜZELBEY

(Meral KINACILAR, Okan YILMAZ)