Türkiye’nin önde gelen gıda şirketlerinden Şölen, Kurban Bayramı’nda da lokum, şeker ve çikolatanın yer aldığı hediyelik ve ikramlık kategorilerindeki yenilikçi ve lezzetli ürünleriyle pazardaki güçlü konumunu sürdürmeye devam edecek. Her dönem yenilikçi lezzetlerini tüketicilerin beğenisine sunan Şölen’in CEO’su Elif Çoban, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde yenilenen logosuyla ürünlerini tüketicilerle buluşturmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

Cesur ürünleriyle pazarda fark yarattıklarını belirten Çoban, geçtiğimiz bayram hediyelik çikolatada ve şekerde pazardan daha fazla büyüme gerçekleştirerek önemli bir başarıyla imza attıklarını, bu yükselişin Kurban Bayramı’nda da devam etmesini hedeflediklerini söyledi. Geniş portföyündeki ürünleri tüketicileriyle buluşturan Şölen, Kurban Bayramı’nda da liderliğini sürdürmek için çalışmalarına devam ediyor. Şölen CEO’su Elif Çoban, bayram öncesinde Şölen’in yeni ürünleri ve pazardaki son durum ile ilgili bilgiler verdi.

Hediyelik çikolata pazarındaki ilk 15 markadan 6’sı Şölen

Elif Çoban, geçtiğimiz bayram şeker, çikolata ve lokum çeşitlerinin yer aldığı hediyelik ve ikramlık kategorilerinde pazardan daha fazla büyüme gerçekleştirerek önemli bir başarıya imza attıklarını, bu yükselişin Kurban Bayramı’nda da devam etmesini hedeflediklerini söyledi. Bayramlardan önce ürünlerini tüketicilere en iyi şekilde sunmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, “Çalışmalarımızın karşılığını almak bizi çok mutlu ediyor. Hem çikolata hem şekerde ambalajlı ürünlere doğru bir yönelme olduğunu gözlemliyoruz. Türkiye’de ambalajlı ürünlerin payı çikolatada yüzde 25’den yüzde 27’ye, şekerde ise yüzde 20’den yüzde 22’ye yükseldi. Biz, hediyelik çikolatada ciro olarak yüzde 19 büyüdük. Pazarın yüzde 60’ını oluşturan 15 marka arasında 6 markamız bulunuyor. Geçen yıl 4 markamız yer alıyordu. Karim Rashid’in tasarladığı Milango en çok ön plana çıkan markamız. Ciro sıralamasına baktığımızda Milango üçüncü sırada yer alıyor. Lokkum çok yeni bir ürün olmasına rağmen ilk 10’a girmeyi başardı. İkramlık çikolata pazarında ise yüzde 28 tonaj payı ile pazar liderliğimizi korumaya devam ettik” dedi.

Şölen’den fark yaratan şeker: Mojee

Elif Çoban, çikolatadaki başarılarının yanı sıra şeker pazarında da çığır açacak bir ürünün bayramda raflardaki yerini aldığını söyledi. Şölen, geçtiğimiz sene çıkardığı ve büyük ilgi gören geleneksel Türk lezzeti lokumun modern ve endüstriyel hali olan Lokkum’dan sonra bu sene de Mojee’yi piyasaya sundu. Tüketicilerine her zaman ilkleri sunmayı ilke edinen Şölen, Mojee ile alışılmış şeker anlayışının dışına çıkıyor. Şaşırtıcı lezzeti ve kalitesiyle premium bir ürün olan Mojee’nin Havalı Serisi’nde, birbiriyle uyumlu Nane-Çikolata, Karamel-Kahve ve Sütlü Tereyağlı-Çikolata çeşitleri bulunuyor. Meyveli Seri’deki Karpuz-Çilek, Limonata-Kavun ve Mandalina- Frambuaz çeşitleri ise hafif lezzetleriyle özellikle gençlerin dikkatini çekecek. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT