Gaziantep'te artık toplu taşımada para dönemi sona eriyor. Otobüse dönüşen 487 otobüsünde kart 27'ye geçmesiyle kentimizde bulunan sarı ve mavi otobüslerin tamamında para kalkıyor. Para alan şoföre yolcu başına 100 bilet para cezası kesilecek.

Gaziantep'te toplu taşımada yeni bir döneme giriliyor. Gaziantep Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak, 20 Mart'tan itibaren sarı ve mavi tüm otobüslerde paranın kalktığını, para alan şoföre ceza yazılacağını söyledi. 20 Mart'ın ulaşımda milad olacağını, artık otobüslerde para döneminin tarihe karışacağını belirten Sofu Çolak, "20 Mart son gün. 20 Mart'a kadar bütün vatandaşlarımız kart 27 alsınlar. Aksi halde otobüslere binemeyecekler" diye konuştu.

DURAK HAVUZU SİSTEMİNE GEÇİLİYOR

Sofu Çolak, kartlı sisteme geçilmesinin yanısıra 487 otobüsün durak havuzu sistemine de geçeceğini belirterek, "Bütün hatlar durak havuzu olacak. 12 hat var. 12 tane havuz olacak. Şoförün eli paraya değmeyecek. Döğüş dava bitmiş olacak. Şoförün parayla işi olmayacak. Havuz olmakla birlikte şoför stresli araç kullanmayacak, şoförlerimiz daha sağlıklı ve sakin şekilde çalışacak. Dakika sorunu, yolcu çok aldın sorunu olmayacağı için kavga da bitmiş olacak" şeklinde konuştu.

BİR KARTLA 3 ARACA DA BİNİLECEK

Sarı otobüslerinde kartlı sisteme geçmesiyle birlikte vatandaşın tek kartla, hem mavi, hem sarı hem de tramvaya binebileceğini söyleyen Çolak, "Şimdi sıra belediye otobüsleri, tramvay ve bizim aramızda yaşanan fiyat farkı. Biz yolcuyu 2 TL'ye taşırken tramvayda fiyat 1 TL. Bizde öğrenci 1.5 TL, tramvayda 50 kuruş. Belediyeden isteğimiz fiyatlarında eşit olması" dedi.

Meral KINACILAR