Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ünal Akdoğan, son 1.5-2 ayda araç hırsızlığında büyük artış olduğunu, özellikle pikap türü araçların çalınarak sınıra götürüldüğünü söyledi. Akdoğan, belediyelerden araç hırsızlıklarının önüne geçmek için kırsal yerlere semt park yerleri yapmalarını da istedi.

SURUÇ TARAFINA GÖTÜRÜLÜYOR

Ünal Akdoğan, son aylarda çok fazla hususi araç çalındığını, bu araçların sınır tarafına götürüldüğünü belirterek, "Bu araçların çıkışları MOBESE kayıtlarında da bunların çıkışları bellidir. Çalınan araçlar daha çok sınır tarafına götürülüyor. Yüzde 80 Suruç tarafına götürülüyor. İlgili birimlerde bunları biliyordur. Bunların çalmadıkları bir şey yok. Hırsızlık olayları bu sene çok arttı. Özellikle son 1.5-2 aydır, aracımız çalındı, bize yardımcı olun diye gelen çok oluyor. Biz de aracı çalınanları hırsızlık masasına, semt karakollarına yönlendiriyorsunuz. En son Çıksorut'tan bir tanıdığın pikabı çalındı" dedi.

DİZEL ARAÇLARI ÇALMANIZ ÇOK BASİT

Hırsızların daha çok pikap türü araçları çalıp götürdüklerini, duyumlarının bu yönde olduğunu söyleyen Akdoğan, bunun da nedeninin yük taşımada kullanmaları olabileceğini belirtti. Akdoğan, "Benim yanıma pikabımız çalındı diye çok gelen oldu. Pikap araçları niye tercih ediyor, taşımada kullanıyorlar sanırım. Zaten dizel araçları ittiğin zaman çalışır. Çalmanız çok basit" dedi.

SEMT PARK YERLERİ KURULMALI

Araç hırsızlıklarının önüne geçilmesi için belediyelerin kenar semtlere semt park yerleri kurması gerektiğini söyleyen Akdoğan, "Kenar semtlerde insanlar garaj sorunu, park sorunu yaşıyor. Herkes aracını sokağa park ediyor. Semt park yerleri kurulmalı. Kırsal yerlerde herkes aracını bu semt parklarına bırakıp evine gitmeli. Kırsal kesimlere park yeri yapılırsa, hırsızlık için gerekli önlem alınmış alır" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR