ENGELLİLER KONUSUNDA HASSAS OLUN

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, şoförlerin engelliler konusunda daha hassas olması gerektiğini söyledi. Bu doğrultuda dernek ziyaretleri devam ettiren Çelebi, engellilerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyor.

Engellilerin Topluma Uyum Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Mehmet Kartoğlu’ndan yaşanan sorunlar hakkında bilgi alan Engelliler Daire Başkanı Çelebi, zaman içerisinde sorun ve sıkıntıların tamamen çözümleneceği müjdesini verdi. Engellilerin park alanına, engelli rampalarının önüne araçlar park ettiği için engellilerin bu alanları kullanmakta zorluk çektiğini ifade eden Çelebi, toplu taşıma araçlarının duraklarda engeli gördükleri zaman durmadıkları konusunda çok sayıda şikayet aldıklarını kaydetti.

YASAL İŞLEM YAPIYORUZ

Çelebi, “Engellilere ikinci sınıf insan muamelesi yapılması hiç kimsenin hoşuna gitmez. Toplu taşıma araçlarının müşteri seçme gibi bir lüksü olamaz. Eğer durakta engelli, yaşlı varsa onları da almak zorunda. Bize gelen şikâyetler doğrultusunda plakasını tespit ettiğimiz araçlar hakkında yasal işlem yapıyoruz” diye konuştu.

ODALARI ZİYARET ETTİK

Çelebi, ayrıca toplu taşımanın bağlı bulundukları odaları da ziyaret ettiklerini vurgulayarak, “Sıkıntıları dile getiriyoruz ve çözüm istiyoruz. Öte yandan kaldırımlara tekerlekli sandalyelerin rahat bir şekilde kullanması için rampalar yapıldı. Bu rampaların önüne araçlar park ettiği için engelliler bu hizmetten faydalanamıyor. Bir başka konu ise, caddelere konulan engelli araçlarının park alanları. Normal bir vatandaş aracını getirip, oraya park ederek engelli haklarını gasp ediyor. Bu konularda şikâyet sayısı oldukça fazla. Bu sıkıntıların giderilmesi için gerekli çalışmaları yapıyoruz. Gerekirse şoförlere bu konuda eğitim dahi vereceğiz. Engelli kardeşlerimiz rahat olsunlar” şeklinde konuştu. BÜLTEN