Ak Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Minibüscüler Odası'nı ziyaret etti. Tek konunun trafik olduğu ziyarette Şahin, göreve geldiği taktirde ulaşımla ilgili ciddi çalışmalarda bulunacaklarını, trafik ve ulaşım master planını ise sil baştan yapacaklarını söyledi

Halka sorduklarını ve Gaziantep'in en büyük sorunun trafik olduğunu, bu sorunu çözmek için başarılı olmuş illerden uzman ekipler getirerek konunun üzerinde çalıştıklarını belirten Şahin, "Daralan bölgeler sorunu var. Aşırı dur kalklar var. Kavşaklarda sinyalizasyon yok. Göreve gelirsek trafik ve ulaşım master planı yapacağız. Bunları yaparken masaya birlikte oturacağız" dedi.

BAŞKAN ADAYLARIYLA GİTTİ

Şahinbey Belediye Başkanı ve Adayı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı ve adayı Rıdvan Fadıloğlu ve Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer ile birlikte Minibüscüler Odası'nı ziyaret etti. Ziyaretinin sonunda şoförlere 30 Mart'ta kendisinin yüzde kaç oy alacağını soran Fatma Şahin'e şoförlerden bazıları yüzde 60 cevabı verdi. Bunun üzerine Şahin, "Daha çok çalışmalıyız. Ankara'ya elimiz güçlü gitmeliyiz. Yapacak çok işimiz var" dedi.

SORUN AKIŞ

'Halka sorduk, Gaziantep'in en büyük sorunu trafik' diyen Fatma Şahin trafikle ilgili yaşanan sıkıntılara çözüm bulmak için geniş çaplı çalışmalar yaptıklarını belirerek, "Trafik ile diğer sorunların arasında epey mesafe var. Trafikte daralan bölgeler olduğunu, oraları açtığımız zaman trafik bir nebze olsun rahatlayacak. Sorun akış. Aşırı dur kalklar var. Kavşaklarda sinyalizasyon yok. Akıllı kavşağı başlatıyoruz" dedi.

MASAYA BİRLİKTE OTURACAĞIZ

Fatma Şahin, ulaşımda başarılı olmuş illerden uzman ekipler getirttiklerini, son olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden 10 kişilik bir ekibin Gaziantep'e geldiğini belirterek, "Raylı sistem geçişleri, cadde düzenlemeleri üzerinde çalışmalar yapıyoruz. Göreve gelirsek trafik ve ulaşım master planı yapacağız. Bunları yaparken masaya birlikte oturacağız" dedi.

YENİDEN MASTER PLANI YAPACAĞIZ

65 yaş sorunu ile ilgili pix saatin dışında yolcu taşınabileceğini, İstanbul, Ankara gibi illerde pix saatten sonra 65 üstü yaşın taşındığını söyleyen Fatma Şahin, "Bizde toplam sayıya bakmak lazım. Boş gideceğine onlar gitsin. Hatlarda uzatma mı, kısaltmamı yapılacak sizlerinde fikirlerinizi alacağız. Yeniden master planı yapacağız. Toplu taşıma master planı hayata geçirilmeli" diye konuştu.

PARKOMAT SORUNU

'Hız kesicilerin fazlası da eksiğide yanlış' diyen Fatma Şahin, "Hız kesiliciler bir kez daha incelenecek" dedi. Parkomatlardan yakınan bir şoför esnafı, Korutürk ve Dülük Caddesi'nde bu yüzden büyük sıkıntılar yaşadıklarını söyledi.

ARAÇ SAYISI 10 YILDA 160'DAN 490 BİNE ÇIKTI

Fatma Şahin, imar master planı ile ulaşım master planını paralel götüreceklerini belirterek, "Memleketin en büyük sorunu trafik. AVM, postaneyi, yol genişliğini, otoparkı. Araç sayısını düşünmeden yaparsak işte bu tür sıkıntılar Öncelikle buradan kaç araç geçecek, bu yoğunluğu kaldırıyor mu bunların iyi hesaplanması gerekiyor. Bize gelen hesaba göre yaklaşık, 10 yılda araç sayısı 160 binden 490 bine çıkmış. Ama otopark sayımız 2 bin 500. Otopark sayımızı çoğaltıp, daralma bölgelerini azaltmamız lazım. Şehir içinden İpekyolu bağlantısı yapılması gereken yerler var. Erdem Kolejinin önüne kavşak, battı çıktılar nerelerde nasıl yapılacak hepsinin çalışmalarını yapıyoruz" diye konuştu.

ÇOLAK: ESNAFIMIZ ZARAR EDİYOR

Minibüscüler Odası Başkanı Sofuk Çolak, otobüse dönüşen minibüscü esnafının 373 milyar borcu olduğunu, her bir esnafın 90 milyar borçlandığını ve 7 yıl boyunca bankalara ayda 4.5 milyar ödeyeceğini belirtererek, tramvay ve belediye otobüslerinin 1 ve 50 kuruşa yolcu taşımalarından yakındı. Sofu Çolak, "Biz 1.5-2 TL'ye yolcu taşıyoruz ve esnafımız zarar ediyor" dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ ÜCRETSİZ OLURSA MAHVOLURUZ

65 yaş üstüne toplu taşıma ücretlerinin ücretsiz olmasının esnafı mağdur edeceğini söyleyen Sofu Çolak, "Gaziantep'te 250 bin insan yaşıyor. Bunları eğer bedava taşırsak biz mahvoluruz" dedi.

UKOME'DE TEMSİL EDİLMEK İSTİYORUZ

UKOME'de temsil edilmek istendiklerini söyleyen Sofu Çolak, 2014'te köylerden gelecek arabaların şehir içerisine girmesini istemediklerini söyledi. Çolak, Karataş 82 nolu caddede her renk otobüs olduğunu ayrıca yollardaki engel sayısının fazlalılığından yakındı.

6 ŞERİTLİ YOLDA PARKOMAT OLACAK MI?

Bir şoför esnafının Tahmazoğlu'nun 'inşallah 6 şeritli yolda parkomat yapmazsınız' sözleri üzerine Ak Parti İl Başkanı Ahmet Uzer, "Ben sözününü veriyorum" dedi.

ŞAHİN, YÜZDE KAÇ ALACAĞINI SORDU

Fatma Şahin ziyaretin sonunda şoför esnafına mahalli seçimlerde kendisine yüzde kaç verdiklerini sordu. Bir şoförün Asım Başkan yüzde 62 almıştı sözleri üzerine Şahin, "Asım Başkan yüzde 52 almıştı. Siz bana kaç veriyorsunuz?" dedi. Şoförlerin yüzde 60 sözleri üzerine Şahin, "Biraz daha çalışmamız lazım. Ankara'da elimiz güçlü olsun. Yapacak çok işimiz var" dedi.

Meral KINACILAR