Sloven sanatçılar, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde “Gaziantep” konulu resim sergisi açtı. “Sloven Sanatçılar Resim Sergisi”nin açılışına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Durdu Yetkinşekerci, Slovenya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Igor Jukıc, Slovenya'nın Gaziantep Fahri Konsolosu Mizyal Karabiber Nacaroğlu ve Slovenya heyeti katıldı.

Yetkinşekerci, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonun’daki serginin açılışında, her yıl geleneksel olarak düzenlenen serginin bu yıl 8’incisini açtıklarını söyledi. Bu tür etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi açısından önemli olduğunu belirten Yetkinşekerci, Sloven sanatçılara teşekkür ederek, serginin hayırlı olmasını diledi.

BİLGİ VERİLDİ

Açılış kurdelesini kesen Yetkinşekerci, Jukıc ve beraberindekiler sergiyi gezdi. Sergide, Gaziantepli sanatçı ve aynı zamanda Slovenya’nın Gaziantep Fahri Konsolosu Nacaroğlu, protokola eserler hakkında bilgi verdi. Kentin sanatsal birikimine katkıda bulunmak, iki ülke sanatçılarıyla başlayan dostluk ve etkileşimi sürekli hale getirmeyi, geliştirmeyi ve gençlerin geleceğe bakış açısını renklendirmeyi amaçlayan sergide, ressam ve heykeltraş 5 Sloven sanatçının Gaziantep sokaklarını anlattığı resimler ve heykeltraşlar olmak üzere toplamda 40 eseri yer alıyor. HABER MERKEZİ