Royal Halı Gaziantep’in lig ve Avrupa maçlarını oynadığı Şahinbey Kapalı Spor Salonu’ndaki skorbord krizi sürüyor. Salonun tavanında bulunan skorbordun geçtiğimiz gün oynanan Kings maçında yeniden bozulması da oyuncuları etkiledi. Yaklaşık bir aydır süren bu krizin oyuncuları da etkilediği bildirildi.

OYUNCULAR DA ŞİKAYETÇİ

Geçtiğimiz maçlarda potanın üzerinde bulunan saniye tabelasının da bozulmasıyla birlikte saha kenarına geçici skorbordlar kurulmuştu. Ancak bu sistemin oyuncuların da performansını ve oyun oynayışını zorlaştırdığını belirttiler. Basketbolda hücum süresinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten oyuncular, bunu görebilmek için potanın üzerine bakmak yerine taraftarlara bakmanın kendilerinde motivasyon kaybı yaşattığını da belirtti.

NE ZAMAN SON BULACAK?

Yetkililerin yaklaşık bir aylık süreçte bir türlü çözüm üretemediği bu krizin ne zaman son bulacağı ise bir türlü açıklanmadı. Gelen misafir takım oyuncu ve çalıştırıcılarının da şikayetçi olduğu skorbordların tekrar sağlıklı bir şekilde çalışmaya başlayacağı gün de merak ediliyor.

SADECE İLK PERİYOT ÇALIŞTI

Royal Halı Gaziantep’in FIBA Avrupa Kupası’nda oynadığı Södertalje Kings maçının ilk periyodunda çalışan skorbordların, daha sonra tekrar bozulduğu görüldü. Hakemlerinde oyunu durdurduğu maçta bir çözüm üretilmeyince bu şekilde devam etmek zorunda kaldı.