Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçim sonucunun hayırlı olmasını dileyerek, ‘’Siyasi tarihimizde başlayan bu yeni dönemde, istikrar ve güven ortamının sürmesini istiyoruz’’ dedi.
Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti’nin halk tarafından ilk Cumhurbaşkanının seçildiğine işaret ederek, bu gelişmenin ülkemiz demokrasisi açısından önemli bir kazanım olduğunu belirtti.
“Sandığa yansıyan milli iradeye herkesin saygı duyması gerekir’’ diyen Konukoğlu, bu demokratik yarışa katılan bütün adaylara teşekkür ederek, ‘’Başbakanlığı döneminde ülkemiz için gecesini gündüzüne katarak çalışan, şimdi de halkın çoğunluğunun oyunu alarak Cumhurbaşkanlığına layık görülen Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum. Memleketimize ve bütün milletimize hayırlı olsun’’ dedi.
Seçim sonucunda başlayan bu yeni dönemin, milli birlik beraberliğimizin pekişerek daha güzel başlangıçlara vesile olmasını dileyen Konukoğlu, şunları kaydetti:
“Türkiye özellikle son yıllarda her alanda büyük mesafeler aldı. Siyasi ve ekonomik istikrarını, kalkınmasını sürdürdü. İş dünyasına önemli destekler verildi. Aktif bir Cumhurbaşkanı olacağına inandığımız Sayın Erdoğan’dan, Gaziantepli işadamları olarak bundan sonra da istikrar ve güven ortamının sürdürülmesini istiyoruz. Yeni bir sanayi hamlesi bekliyoruz. Türkiye gündemi tekrar yatırım, üretim, istihdam ve büyümeye odaklanmalıdır. 2023 hedeflerine ulaşabilmemiz için üretimi teşvik eden ekonomik politikalar uygulanmalı, yapısal reformlar hız kesmeden sürdürülmelidir. Unutmayalım ki siyasi ve ekonomik istikrar; üretim ve ihracattaki başarı ile birleşince daha güçlü bir Türkiye hedefine emin adımlarla ilerleyebiliriz.’’