* Rahmetli Yalçın Nane sadece Arıl'ın değil, hepimizin şehididir

* Arıl halkı 2 bin Tır dolusu silahın kimler tarafından gönderildiğini, Yalçın Nane'yi kimlerin şehit ettiğini bilmesi gerekir.

* Türkistanlı Milliyetçiler Gaziantep'e gelip bir parka bez asıyor. O bez ilgili büyükşehir belediyesinin utanç levhasıdır.

* Şamil Tayyar bir milletvekili. Yaptığı açıklama da seviyesinin en bariz ifadesidir. Siyaseti adam gibi yapmak gerekir

* Arıl Muhtarına şehit ailesinin telefonunu vermesini istedim. Başsağlığı dileyeceğimi belirttim. Şehit bizim de şehidimiz dedim

* Bana sorsalardı seve seve levhadan ismimi kaldırın derdim . Ama siyasi istismarla bu yapılmak istendi.

SİYASİ İSTİSMAR YAPILDI

HDP Gaziantep Milletvekili Celal Doğan, Arıl'da isminin yer aldığı bulvarın Şehit Mehmet Yalçın Nane olarak değiştirilmesiyle ile suskunluğunu bozdu. Kendisinin tabelaların başkanı değil, gönüllerin başkanı olduğunu söyleyen Doğan, "rahmetli Yalçın Nane Arıl'ın değil hepimizin şehidi. O çocuğun katili ben değilim, HDP'de değil. Türkiye'ye IŞİD'in sırtında 2 bin tır silah gönderen zihniyettir" dedi. Doğan, Celal Doğan Parkı'nda asılı duran yazının belediyenin utanç levhası olduğunu belirtti.

Önemli mesajlar veren Doğan, isminin bulunduğu Arıl'da yapılmak istenen değişiklikle ilgili olarak, "Bana sorsalardı bunu seve seve ve isteyerek tamam derdim. Oraya asılacak levha benim de gönlümü müsterih kılar ve sevindirdi. Ama siyasi istismarla bunun yapılmak istenmesi kimseye fayda sağlamaz" diye konuştu.

BAZI İSİMLER KALICIDIR

Türkiye'deki belediyelerin zaman zaman popülist isimleri de layık olmayan isimlerini de cadde ve bulvarlara verdiğini hatırlatan Doğan, "Bazı isimler vardır ki, bunu hak eder ve kalıcıdır. Ben burada isim poleminiğine açıklık getirmek istiyorum. Önce benim için isim vermek, hak edenlere objektif düşünerek verilmesidir. Bakın Gaziantep'te Recep Koç parkı vardır. Recep Koç Anavatan Partisinin İstanbul Adalar belediye başkanıdır. Yani CHP'li, SHP'li ya da HDP'li değildir. Görevi başında şehit edilmiştir. Bu nedenle benim başkanlığın döneminde görev başında şehit edilen bir vatandaşın isminin Gaziantep'te yaşaması benim için önem arzediyordu ve ismini bir parka verdik. Hatta parkı 17 yaşındaki oğluna açtırdık" dedi.

İÇİNE DEĞİL, HER YERE HİZMET ETMEYE ÇALIŞTIK

Belediye başkanlığı döneminde sadece Gaziantep'in içine değil, bütün köylerine hizmet etmeye çalıştıklarını anlatan Doğan, "19 sene önce de DYP'li Tahsin diye birisi bana "bu belde kötü durumda. Köyün içi topraktan geçilmiyor. Her gün onlarca insan buradan geçiyor. Yardım eder misin" dedi. Bende ekipleri gönderdim. Bulvarı orta refüjünden tutunda her anlamda temizledik. Asfalt yaptık, çiçekler diktik. O dönemde de benim bilgim dışında Arıl'lı meclis üyeleri ismimi vermiş. Bu isim verirlirken ne açılış yapıldı, ne de ben gidip baktım"

HEPİMİZİN ŞEHİDİ

Son günlerde IŞİD tarafından şehit edilen Şehit Mehmet Yalçın Nane'nin isminin verilmesinin gündemde olduğuna işaret Celal Doğan, "Bir defa Arıl'ların kendi şehidine sahip çıkması önemli. Bugün Türkiye'deki bütün şehitler, öldürülen Kürt çocukları hepsi bizim öz evladımızdır. Hepsi için üzülüyoruz. Yalçın Nane sadece Arıl'ın değil, hepimizin şehididir" dedi.

IŞİD ÖLDÜRDÜ

"Bakın şehidimizi ne ben öldürdüm, ne de HDP" diyen Doğan, "Arıl halkının 2 bin tır silahın kimler tarafından gönderildiğini bilmesi gerekir. Bu silahları ne ben, ne de HDP gönderdi. Kilis'te askerimiz nereye dendiği anda şehit edildi. Bunun da sorgulanması gerekir"

SİYASİ MANEVLARA GEREK YOK

Belediye başkanı Şahin'in ismi şehidimizin eşinin istediği değiştirilmek istendiğini söylediğini hatırlatan Doğan, "Bu yoldan çıkılarak yapılan açıklamalarda siyasi manevralara gerek yok. Bana sorsalardı seve seve evet derdim. Oraya asılacak levha benim de gönlümü müsterih kılar ve sevindirdi. Ama siyasi istismarla bunun yapılmak istenmesi kimseye fayda sağlamaz" diye konuştu

MUHTARI ARADIM

Arıl Muhtarını aradığını ve imza toplanmasına gerek olmadığını söylediğini belirten Celal Doğan, "Muhtar banayaşanan gelişmelerden dolayı çok üzüldüğünü söyledi. Acılı bir ortamda imza toplayacağını söyledğini ifade etti. Muhtara ailesinin telefonunu vermesini istedim. Başsağlığı dileyeceğimi belirttim. Şehit bizim de şehidimiz dedim. Büyükşehir Belediye Başkanının fırsat bilerek siyasi manevra ile karısının ya da yakınlarının arkasında durmasına gerek yok" dedi.

BİZİM YAPTIKLARIMIZI YIKARSANIZ ANTEP DİYE BİRŞEY KALMAZ

Belediye başkanlığı döneminde 272 proje yaptıklarını vurgulayan Doğan, "şehirde yaptıklarınızı yıkarsanız şehir diye bir şey kalmaz. Bu yaptıklarımızın tamamını ben muhalefet belediye başkanı olarak yaptım. Bütün siyasi iktidarların başkanları Özal, Demirel, Ecevit, hatta Recep Tayyip Erdoğan ve Bahçeli dahil bunların katkılarıyla, Gaziantep'te çok sayıda proje gerçekleştirdim. Bütün bunların tabelada olması şart değil. Teker teker hizmetlerimizi söylemeye gerek yok. Ama eğer siz yaptıklarımızı yıkarsanız, o zaman Gaziantep diye bir şehir kalmaz" şeklinde konuştu.

O BEZ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN UTANÇ LEVHASIDIR

Kendisinin Gaziantep'ten aday olduğunu ve halkın 146 bin oy verdiğini belirten Doğan, "Eğer bundan ders almış olsaydı Celal Doğan Parkındaki levhayı indirip, yerine çaput açtırmazlardı. Bakın Türkistanlı Milliyetçiler Gaziantep'e gelip bir parka bez asıyor. O bez ilgili büyükşehir belediyesinin utanç levhasıdır. Memleketinden kaçan vatanını savunmayanlar gelip burada milliyetçilik yapamazlar.Bu ar belgesi belediyenindir. Belediye önce parkına sahip çıkmalıdır" dedi.

ŞAMİL TAYYAR SEVİYESİNİ GÖSTERDİ

AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'ın açıklamasını da eleştiren ve sevyesini gösterdiğini söyleyen Doğan, "Şamil Tayyar bir milletvekili. Yaptığı açıklama da seviyesinin en bariz ifadesidir. Siyaseti adam gibi, hizmet aracı gibi yapmak gerekir. Bu söylemler gerçekçi söylemler değil, çok sıradandır" diye konuştu.

ARIL'A 15 YILDAN BERİ NE YAPILMIŞ ?

"O levhayı kaldırmak yerine, 15 yıldır Arıl'a ne yapıldığının sorgulanması gerekir" diyen Doğan, "Arıl Gaziantep büyükşehir belediyesinin bünyesinde olan bir yer. Ben Arıl'a ne yaptırdı isem aynen duruyor. En azından 5 santimlik asfalt dökselerdi bari. Bir çiçek dikselerdi. Benim başkanlığım döneminde oraya orta refüj yapıldı, tertemiz asfaltı vardı. 15 yıldan beri asfalt dökmeyenler caka atmasın" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT