Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Ağustos ayında sanayi üretiminin piyasa beklentilerinin çok üstünde gelmesinin olumlu olduğunu belirterek, ‘’Rakamlar sevindirici, ancak ekonomik büyüme açısından önemli olan bu artışı sürdürebilir kılmaktır. Siyasi istikrar yeniden sağlanmalı’’ dedi.

YÜKSEK RAKAMLAR MEMNUNİYET VERİCİ

Konukoğlu, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde bir önceki aya göre yüzde 2,9 ve takvim etkisinden arındırılmış endekste önceki yılın Ağustos ayına göre yüzde 7,2 artışla, bu yılın en yüksek rakamının gerçekleşmesinden memnuniyet duyduklarını ifade etti. Dayanıklı tüketim malı imalatı, sermaye malı imalatı ve imalat sanayi performansının da geçen yılın üzerinde ivme kazandığını vurgulayan Konukoğlu, "Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan sanayi üretiminde, Ağustos’ta beklentilerden daha güzel bir tablo çıkması sevindiricidir. Bu, büyümeyi destekleyecektir’’ dedi.

SANAYİ YOLUNA DEVAM EDİYOR

Türkiye’de seçim nedeniyle siyasi istikrarsızlığa, bölgede yaşanan gelişmelere ve dünya ekonomisinde belirsiz döneme işaret eden GSO Başkanı Konukoğlu, şunları kaydetti:"Sanayi üretiminde Ocak 2014’teki artıştan sonra en yüksek rakama ulaşıldı. Sanayimiz her şeye rağmen yoluna devam ediyor. Bu sevindirici, ancak ekonomik büyüme açısından önemli olan bu artışı sürdürebilir kılmaktır. Türkiye’de karar vericilerin, sanayi sektörünün doğrudan ve dolaylı katkıları göz önüne alındığı zaman üretimi teşvik etmeleri ekonominin geneli açısından faydalı olacaktır. Bunun için ülkemizde seçimin ardından siyasi istikrar yeniden güçlü bir şekilde yeniden sağlanmalı ve ekonomi reformlarına ivme kazandırılmalıdır." Bülten