Türk demokrasi tarihinde yeni bir dönemin başladığına dikkat çeken Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, siyasi istikrar ve güvenin beraberinde güçlü ve büyük Türkiye’nin hedeflenen dünya devletleri arasındaki yerini almasını kolaylaştıracağını belirterek Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlarının Türkiye için hayırlı olmasını diledi.
GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz yaptığı yazılı açıklamada güçlü ve büyük Türkiye için toplumun bütün kesimlerinin çalışması gerektiğini vurgulayarak 2023 vizyonuyla ilgili belirlenen hedeflere ulaşmak için çalışmaları sürdüreceklerini de ifade etti.
Çıkmaz 10 Ağustos 2014 Pazar günü gerçekleştirilen 12. Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmede, “Türkiye demokrasi adına önemli bir adım daha atarak Cumhurbaşkanının halkın seçtiği yeni bir dönemin başlamasını sağlamıştır. Sağduyunun hakim olduğu bir ortamda gerçekleştirilen seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Güçlü ve büyük Türkiye’nin temelini siyasi istikrar ve güven ortamıyla güçlü bir ekonomi oluşturacaktır. Üretimden istihdama kadar ülkemizin bütün kademelerini ilgilendiren ekonomimizin güç kazanması için elimizden geleni yapmak zorundayız. Türkiye’de ilk kez milletin hür iradesiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dilerken 12. Cumhurbaşkanlığı görevine seçilen 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yeni görevinde başarılar diliyorum. Demokrasinin hakim olacağı, siyasi istikrarın hakim olacağına inandığımız Türkiye’de ekonomi daha da güçlenecek toplumsal kalkınma hamlesi bütün hızıyla sürecektir. Elbette bizlerde ülkemizde üretilen ürünlerin dünyanın bütün pazarlarında hak ettiği değerle pazarlanması için yürüttüğümüz çalışmaları sürdüreceğiz. İhracattaki en büyük hedefimiz dünyanın bütün ülkeleridir. Bu anlamda ihracat kültürü gerek Gaziantep’te gerek bölgemizde gerekse ülkemizde yerleşmiştir. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemizin gerek bölgenin gerekse dünyanın en güçlü devletleri arasına girebilmesini temenni ediyorum” dedi.