Koçer: Kimse endişe etmesin, boşluk olmaz

Erdoğan: Ak Parti dünyaya örnek oldu

Ak Parti Gaziantep Milletvekilleri, partideki gelişmeleri değerlendirdi. Nejat Koçer, "Kimse endişe etmesin. 15 gün içinde Başbakan seçilecek, yeni hükümet oluşacaktır, boşluk olmaz" derken, Mehmet Erdoğan, "Bugün Davutoğlu Başbakandı, yarın bir başkası olacak, ondan sonra bir başkası gelecek. Bunlar doğal bir işleyiştir" dedi.

KOÇER: BAYRAK DEĞİŞİMİ

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Ak Parti'nin kurumsal bir parti olduğunu, 15 gün içinde yeni başbakanın seçileceğini, yeni hükümetin oluşacağını bir boşluk olmayacağını söyledi. Koçer, bunun bir bayrak değişimi olacağını belirterek, "Ak parti büyük bir aile. Kurumsal bir parti. Hem de Türkiye bu tür olaylarda tecrübelidir. Daha evvel bunları yaşadı. Kimse endişe etmesin. 15 gün içinde Başbakan seçilecek, yeni hükümet oluşacaktır, boşluk olmaz" dedi.

KADROLARIMIZ ZENGİN

Ekonomide bir sıkıntı beklemediğini, doların sakin, borsanın ise artıya geçtiğini belirten Koçer, "Bu değişimin ekonomiye yasımaları kısıtlı olacaktır. Herşey normal seyrinde gelişecektir. İnşallah yolumuza yenilenerek ve yeni kadrolarımızla devam edeceğiz. Ak Parti kadroları zengin bir kadrodur. Bu kadronun içinde bir çok arkadaşımız görevi bırakıyor, bir çoğu yeni göreve başlıyor" diye konuştu.

ERDOĞAN:AK PARTİ DÜNYAYA ÖRNEK OLDU

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, diğer partilerde liderlik mücadelesi varken, bazılarında kayyum atanması gündemdeyken, Ak Parti'de değişimlerin Türkiye'ye değil, dünyaya örnek olduğunu söyledi. Erdoğan, "Bugün Davutoğlu Başbakandı, yarın bir başkası olacak, ondan sonra bir başkası gelecek. Bunlar doğal bir işleyiştir. Ak Parti'de tüm bu işleyişler sorunlu gerçekleşmedi, demokratik kurallar içerisinde, demokratik bir anlayışla, medeni bir şekilde gelişmiştir. Siyasette örneği yoktur. Hatta dünyadaki partilere örnektir. Ak Parti bir dünya partisidir, bunun da gereklerini yapıyor" dedi.

SİYASİ İSTİKRAR DEVAM EDECEK

Siyasetteki istikrarlı değişimin, aynı anda piyasaları da uzun vadede olumlu etkileyeceğini, belirten Erdoğan, "Sayın Davutoğlu'nun hiçbir kriz yaşanmadan tekrar parlamentoda milletvekili olarak yer alacağım demesi, siyasi istikrarında devamının sağlanacağını göstermektedir" dedi. Meral KINACILAR