Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 65. Hükümeti açıklandı. Gaziantep iş ve siyaset dünyası, yeni hükümetin hayırlı olmasını dilerken, özellikle Mehmet Şimşek'in yerini korumasından memnuniyet duyduklarını belirtti. Şimşek isminin bile borsanın yükselmesine, doların ateşinin düşmesine yettiğini belirten iş dünyası temsilcileri, yeni hükümetten beklentilerinde ise önceliğin ekonomik istikrar ve güven ortamının sağlanması olduğunu belirtti.

ERDOĞAN: ABDULHAMİT GÜL BEKLENTİMİZ VARDI

Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, listenin tamamen toparlayıcı bir liste olduğunu belirterek, "Bölgesel hassasiyetlere dikkat edildi ve icracı bir kabine. Çok aktif bir kakine oluşturulmuş. Ülkemize, milletimize hayırlı olsun" dedi. Mehmet Şimşek'in devam etmesini de değerlendiren Erdoğan, "Şehrimiz adına gurur verici. Gaziantep yine en üst düzeyde temsil edilmiş oluyor. Liste çok iyi. Abdulhamit Gül beklentimiz vardı, ama olmadı. Şimşek'in olması hem Gaziantep için hem ülkemiz için bir artı" dedi.

KONUKOĞLU:TAMAMI VİZYON SAHİBİ

Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yeni kurulan hükümeti tebrik ederek, ‘’Sayın Binali Yıldırım başbakanlığındaki güçlü yeni hükümetin, Türkiye’yi daha ileriye taşıyacak adımlar atacağına ve azimle çalışacağına inancımız tamdır’’ dedi. Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek’in, yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olarak yerini korumasından dolayı çok mutlu olduklarını belirten Konukoğlu, ‘’Yeni hükümet üyelerinin tamamının vizyon sahibi isimler arasından seçilmiş olması memnuniyet vericidir’’ ifadesine yer verdi.

YENİ HÜKÜMET UZUN SOLUKLU OLMASI ÖNEMLİ

Konukoğlu, iş dünyasının temsilcileri olarak en önemli beklentilerinin istikrar ve güven ortamının, ekonomide öncelikli dönüşüm programının ve reform sürecinin devam etmesi olduğunu belirterek, "Yeni hükümetin uzun soluklu olması, güven ortamının sürdürülebilir olmasına ve ülkemizin hedeflerine ulaşmasına önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

BARTIK: ŞİMŞEK DOLARIN ATEŞİNİ DÜŞÜRDÜ

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, Mehmet Şimşek'in yerini korumasının kendilerini sevindirdiğini söyledi. Bartık, "Birkaç tane iyi bir arada oldu. Başbakan yardımcılığı görevi bizim için önemliydi. Hepimizde gördükki, değişecek sözü bile, tahmini bile doların yükselmesine neden oldu. Kabine açıklanınca ekonominin patronu, Mehmet Şimşek'in adı doların ateşini düşürdü. Mehmet Şimşek, hem Gaziantep, hem Türkiye için iyi oldu. Mehmet Şimşek'le ekonomide devam kararı bizi mutlu etti" diye konuştu.

TİRYAKİOĞLU:ŞİMŞEK ÜLKE ADINA BİR KAZANÇ

Gaziantep Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 65. Hükümeti kutlayarak başarılar diledi. Tiryakioğlu, Milletvekili Mehmet Şimşek'in, 65. hükümette de ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı olarak görev almasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirerek, Başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek’in ekonominin patronu olarak görevini sürdürecek olmasının ülke adına önemli bir kazanç olduğunu söyledi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in Türkiye ekonomisini en iyi ve en yakından bilenlerin başında geldiğini kaydeden Tiryakioğlu, “ Sayın Şimşek bu dönemde de başarılı çalışmalarını aralıksız sürdürecektir” dedi. Tiryakioğlu, 65. Hükümetin değişim ve gelişim hareketini yapısal reformları hayata geçirerek en iyi şekilde sürdüreceğine inandığını belirtti.

ÇIKMAZ:ŞİMŞEK'İN DEVAM ETMESİ İSABETLİ OLDU

Abdulkadir Çıkmaz da, yeni hükümetin hayırlı uğurlu olmasını dilerken, Mehmet Şimşek'in devam etmesine de sevindiklerini söyledi. Çıkmaz, "Gaziantep ve memleketimiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bir an önce şu terör belasından kurtuluruz. Dünyada ekonomist olarak anılan Şimşek'in şu zor günlerde devam etmesi isabetli oldu. Ekonomi güçlü olduğu zaman ülke güçlü olur. İhracatı artırıp ekonomimizi güçlendirmemiz lazım. Şimşek de iyi oldu, bakanların tamamı da iyi oldu. İnşallah uyumlu çalışırlar, vatanı milleti terör belasından kurtarır ve ülkemiz kalkınır. 10 bin dolar milli geliri yükseltmemiz gerekiyor" diye konuştu.

KÖKEN:TERS KÖŞE OLDULAR

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Deniz Köken, yeni hükümetin ülkemiz ve sanayicilerimiz için hayırlı olmasını diledi. Köken, "Çok verimli bir dönem olacağına inanıyorum. Mehmet Şimşek'i tebrik ediyorum. Bölgemiz için çok iyi olmuştur. Liste dışı kalacağı iddiaları tamamen spekülasyondu. Sayın Şimşek bu ülkede çok güzel şeylere imza atmış, üzerinde ittifak olan, itiraz olmayan biri isim. Bu iddiaları ortaya atanlar ters köşe oldular. Sanayi bakanı, bu sektörün içinden gelen, bürokrat bir arkadaşımız. Diğer bakanlarımız yine öyle. İş üreten bir ekip, çok güzel çalışmalara imza atacaklar inşallah" diye konuştu.

ÖZYURT:ÖNCELİK TERÖR

65.hükümetin Türkiye’nin kalkınması ve gelişimine büyük katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt güçlü bir siyasi istikrarın ekonomiye olduğu gibi gelişime ve yatırımlara olumlu yansıyacağını ifade etti. Başkan Özyurt, “Bu hükümetin önceliği Türkiye’nin başını ağrıtan terör belasından kurtarılmasını sağlamasıdır. Başlatılan ekonomik yatırımların devamlılığı, iç dinamiklerin güçlendirilmesi gibi bir çok konuda yeni hükümetin başlatılan projeleri etkin bir şekilde sürdüreceğine inancımız sonsuzdur” dedi.

ÖZKEÇECİ:ŞİMŞEK İSMİ BİLE YETTİ

Ak Parti il Başkanı Eyüp Özkeçeci, iyi bir liste liste olduğunu, yeni hükümetinde başarılı işlere imza atacağını söyledi. Özkeçeci, "Bakanımız Mehmet Şimşek, yerini korudu çok şükür. Bakanımızın isminin olması bizleri mutlu etti. Mehmet Şimşek ismine ve yeni hükümete piyasalar anında tepki verdi. Borsa artışa geçti, döviz düşmeye başladı. Şimşek ismi ekonomi için yetti. Şimşek'in ismi bile yetti" dedi.

KADOOĞLU:DESTEĞE HAZIRIZ

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu, Türkiye’nin 65. Hükümeti’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diledi. Kadooğlu, ekonomik ve yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi, AB'ye tam üyelik hedefine dönük atılması gerekenlerin kararlılıkla yerine getirilmesi noktasında yeni hükümete her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kadooğlu, "Barışın dilini egemen kılmak, barış diliyle konuşan bir siyaset kültürü yaratmak için kurumsal ve zihniyet değişimine ihtiyacımız olduğu böyle bir dönemde, şahsınızın bu zihniyet değişimini yaratacak enerji ve kararlılığa sahip olduğunu biliyoruz" dedi. Meral KINACILAR