Seçimler bitti. Halk tek başına iktidara izin vermedi. Ancak partilerin kırmızı çizgilerinden dolayı henüz bir koalisyon hükümeti kurulamadı. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Gaziantep'te de gözler Ankara'da. İş dünyası başta olmak üzere siyasetçiler ve toplumun tüm kesimleri tedirgin olduklarını ve çözümsüzlüğün ülkeye zarar getireceğini söylüyorlar.

* Kılıç, "Erken bir seçimde Ak Parti yüzde 70 alır. CHP ve MHP biter. HDP ana muhalefet partisi olur" derken, İsmet Özcan, "En kısa sürede en erken seçime gidilmeli ve ülke koalisyon hükümetleriyle boşuna zaman harcamamalı" dedi.

* Yılmaz Demirdelen, halkın demokrasinin gereğini yaptığını ve tıkanmış Türk siyasetinin önünü açtığını belirtirken, Kadir Sümer, insanların tedirgin olduğunu belirterek, "Azınlık mı, koalisyon hükümeti mi kurulacak bir an kurulsun" dedi.

* Hurşit Yıldırım, "CHP, MHP ve HDP koalisyon kurmalı. Ak Parti dışarıda kalsın" derken, İzzet Ağdoğan, "CHP Gaziantep'te ön seçim yapsaydı, yine benzer sonuç çıkardı. Ben çok şey değişeceğini sanmıyorum. Ama kimse bahaneye girmezdi, atama oldu da demezdi. " dedi.

KILIÇ:BENİM ZARARIMI KİM KARŞILAYACAK?

MHP eski il başkanlığını yapan ve aynı zamanda Plasmat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı olan Bayram Kemal Kılıç, Gaziantep'te el ele vererek güzel bir seçim çalışması yaptıklarını ve ortaya güzel bir başarı çıktığını söyledi. Bu başarıda Ümit Hoca'nın da büyük katkısının olduğunu söyleyen Bayram Kemal Kılıç, "Gaziantep'te hep beraber güzel bir netice aldık" dedi. Hükümetin bir an önce kurulmasını isteyen Kılıç, "Seçimin ertesinde 2800'den dolar aldım. Benim zararımı kim karşılayacak? MHP kendi değerlerinden, yapısından ödün vermeden hükümetin kurulmasına öncülük etmeli ve ülkeyi bunalımdan çıkarmalıdır. Devlet Bahçeli yine devlet adamlığını yapmalıdır" dedi.

SEZGİ KUVVETLİ

'Hükümet kurulmazsa bu Ak Partinin işine yarar' diyen Kılıç şunları söyledi:"Erken bir seçimde Ak Parti yüzde 70 alır. CHP ve MHP biter. HDP ana muhalefet partisi olur. Yarın MHP-CHP'de bu aldıkları oyu alamazlar. Bu millet çok ince ayarlı bir millet. Bu milletle kimse oynayamaz. Millet herşeyi görüyor. Sezgisi çok kuvvetli" diye konuştu. Gönlünün Ak Parti ve MHP'nin koalisyon kurmasından yana olduğunu dile getiren Kılıç,"Yüzde 80 tabanda düşünceler aynı, dünya görüşümüz aynı. 3 tane kırmızı çizgimiz var. Eğer Ak Parti ile bu kırmızı çizgilerde anlaşılırsa sorun olmaz. Bu koalisyon 99'dakine benzemez" şeklinde konuştu.

ÖZCAN:ERKEN SEÇİME GİDİLMELİ

Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı İsmet Özcan, milletin aslında Ak Parti'ye git muhalefette kal veya koalisyon kur demediğini belirterek, "Milletimiz kendine çeki düzen ver dedi. Muhalefet veya koalisyon görevi vermedi" dedi. Koalisyon hükümetlerinden tek partili hükümetin daha iyi olduğunu söyleyen Özcan, "Bu hangi parti olursa olsun. Ülkemizi tek bir hükümet yönetmeli. Erken seçim olmalı. Hem hükümet hem millet ne yaptığını anladı. En kısa sürede en erken seçime gidilmeli ve ülke koalisyon hükümetleriyle boşuna zaman harcamamalı" diye konuştu.

DEMİRDELEN:YURTTAŞ GELECEĞİNE EL KOYDU

Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Av.Yılmaz Demirdelen, halk demokrasinin gereğini yaptığını ve tıkanmış Türk siyasetinin önünü açtığını belirterek, "Sonuçta dikta rejimine evrilecek siyasetin önünü kapattı. Tüm Türk halkını tebrik ediyorum" dedi. Halkın mevcut hükümetin dışında bir hükümet kurulması talebinin olduğunu belirten Demirdelen, "Alternatif seçenekler var ama ahalinin yapmış olduğu oylama, koalisyon partileri arasında bir iktidar yaratın yönünde. Bu siyasi gerginliklerden bıkan halk, tek kişi idaresinin sonlanmasını istiyor. Halkın siyasetçilerden çok daha akıllı olduğu ortaya çıktı. Yurttaş geleceğine el koydu" diye konuştu.

YILDIRIM:BU İŞE MHP ENGEL OLUYOR

CHP Şehitkamil Belediye Meclis üyesi Hurşit Yıldırım, CHP, MHP ve HDP'nin üçlü koalisyon kurması ve Ak Parti'nin dışarıda kalmasını isteyerek, "Yolsuzluk dosyaları açılmalı" dedi. CHP'nin Gaziantep'te son genel ve yerel seçimlerde aldığı oy oranlarını yakalayamadığını, 42 bin oy kaybettiğini söyleyen Yıldırım, "İl, ilçe yöneticileri şapkasını önüne alıp düşünmeli. Başarılı olan HDP ve MHP'dir. CHP niye başarısız diye yöneticiler seçilmişler oturup düşünmelidir. İki tane milletvekili çıkarmak başarı değil. Seçmen sayısı artmasına rağmen oy kaybı var" diye konuştu. Esnaf, sanayici ve işadamının hükümetin bir an önce görev almasını istediğini söyleyen Yıldırım, "Bu işe MHP engel oluyor gibi geliyor. CHP, MHP ve HDP koalisyon kurmalı. Ak Parti dışarıda kalsın. Türkiye'deki yargı sistemi yeniden dizayn edilmeli. Türkiye'de çok yapılacak şey var üç partide hemen hemen aynı taahhütlerde bulundular. Bu taahhütleri yerine getirmemeliler" dedi.

AĞDOĞAN:CHP İÇİN DEĞİŞEN BİR ŞEY OLMAZDI

CHP eski meclis üyesi, Ağdoğan Emlak sahibi İzzet Ağdoğan, Ak Parti'nin durdurulması için CHP'den HDP'ye kaymalar olduğunu belirterek, "Ancak gerçek partililerden kayan olmadı. Vatandaş, halk Ak Parti'ye karşı HDP'nin barajı geçmesini istedi" dedi. 'CHP Gaziantep'te ön seçim yapsaydı, yine benzer sonuç çıkardı' diyen Ağdoğan, "Ben çok şey değişeceğini sanmıyorum. Belki daha sistemli bir seçim çalışması yapılabilirdi. Oy oranı belki bir miktar artabilirdi, ancak bu 3 Milletvekili eder miydi, ben sanmıyorum. Çünkü herkes HDP'nin barajı aşmasına kilitlenmişti" diye konuştu.

SÜMER: NE KURULACAKSA BİR AN ÖNCE KURULSUN

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Gaziantep Şube Başkanı Kadir Sümer, insanların tedirgin olduğunu belirterek, "azınlık mı, koalisyon hükümeti mi kurulacak bir an kurulsun" dedi.

Halkın tercihine saygılı olduklarını söyleyen Sümer, "Şu anda ne olacak bekliyoruz. Koalisyon mu kuracaklar belli bir şey yok. Bazı partilerin kırmızı çizgileri var. Dolar başını alıp gidiyor zamlar geliyor. Hükümetin kurulup taşların yerine oturması lazım. İş çevresi de tedirgin. Azınlık mı, koalisyon hükümeti mi kurulacak, bir an önce kurulsun" diye konuştu. Meral KINACILAR