Irak'ın Musul kentinden kaçarak Gaziantep'e gelen ve İslahiye çadır kentte kalan Türkmen ailenin siyam ikizleri hayata tutunamadı. Yapışık ikizler, 8 saat arayla hayatını kaybetti.

9 GÜN ÖNCE HAYATA GELMİŞTİ

Irak'ın Musul kentinde terör örgütü IŞİD'den kaçarak Türkiye'ye sığınan Esme Şıhla ve Ersed Bicare çiftinin 9 gün önce, siyam ikizleri dünyaya gelmişti. İslahiye çadır kentte yaşayan Türkmen ailenin, Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi'nde dünyaya gelen yapışık ikizleri, doktorları ve hastane personeli şaşırtmıştı.

İSİMLERİ VERİLMEMİŞTİ

İsimleri bile verilmeyen siyam ikizlerden biri sabah saat 05:00 sıralarında yaşamını yitirdi. Bunun üzerine Dr. Ersin Aslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan diğer bebek de 2 genel cerrahi ve 2 çocuk cerrahisi uzmanı doktorun katıldığı yaklaşık 1 saat süren ameliyatta 13:00 sıralarında hayatını kaybetti. Vefat eden ikizlerin cenazeleri, aynı kuvözle ameliyathaneden çıkarılarak, ambulansa götürüldü. İkizlerin cenazeleri ailelerine teslim edilmek üzere Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesi morguna gönderildi. Otopsi ve işlemlerinin ardından bebeklerin ailesine teslim edilmesi bekleniyor. İHA