Diriliş Başkanları Derneği Gaziantep Şubesi'nde TV’de programcı ve yazar Fehmi Demirbağ'ın 'Benim Anayasam' projesi tanıtıldı.

Diriliş Başkanları Gaziantep İl Başkan Yardımcısı Osman Gülaçtı, Türkiye'nin geleceği için başkanlık sistemine ihtiyaç duyulduğunu ve ülkenin sivil bir anayasaya kavuşması için de mutlaka anayasa değişikliğine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Gülaçtı, Türk milletinin hak, ilim, irfan, adalet ve merhamet yolunda kıyama kalktığını belirterek, "Bu kıyamın adı diriliştir. Kısa bir zaman diliminde bir araya gelen Anadolu insanı 21 ülkede, 70 il, 100 ilçede Türkiye'nin en büyük sivil toplum kuruluşlarından birini oluşturmayı başarmıştır. Türkiye genelinde 3 milyon üyemiz var. Gaziantep'te 3 bin üyemiz var. Bu yapılanma yurt dışında da büyük teveccüh görmüş dünyanın çok yerinde de teşkilatlanmasını gerçekleştirmiştir. Kurulduğu andan itibaren ümmetin, mazlumların, milletin, devletin ve devleti temsilen reis-i cumhurumuzun safında tavır alan 'Diriliş Başkanları' yıkıcı değil yapıcı eylemler gerçekleştirerek hak yolunun yolcuları olduklarını kamuoyuyla paylaşmaya çalışmıştır" diye konuştu.

Paralel yapının kırmızı çizgileri olduğunu belirten Gülaçtı, Ak Parti'yi sevdiklerini de dile getirdi. Gülaçtı, 500 bin adet basılan kitabın dünyada bir ilk olduğunu ve Guinness rekorlar kitabına da başvuru yapıldığını belirtti. Cuma namazının ardından Benim Anayasam kitabını dağıtacaklarını ve Türkiye genelinde bu çalışmayla 'yeter söz milletin' diyeceklerini belirten, Gülaçtı, "Halkımıza boş olarak dağıtılan Anayasa kitabını kendi istekleri doğrultusunda kendi yazacak. Daha sonra bu kitapları ücretsiz olarak Diriliş Başkanlarına teslim edecek. Hukuk komisyonuyla birlikte halkımızan gelen talepleri başta TBMM başkanlığı ve ilgili kuruluşlara sunup, sonucu kamuoyu ile paylaşacağız" dedi.

Toplantıya, Diriliş Başkanları Gaziantep İl Genel Sekreteri Mehmet Yaşar, Diriliş Başkanları Gaziantep Kadın Kolları Başkanı Emine Kalkanlar ve üyeler de katıldı.

Haber Merkezi