Gazikültür A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in UNESCO tarafından tescil edilen mutfağından lezzetler ortaya koyduğu bir yemek kitabı daha çıkardıklarını söyledi.

Daha önce Gaziantep mutfağının leziz yemeklerini bir araya getiren ve Özden Özsabuncuoğlu tarafından hazırlanan ‘Dört Mevsim Gaziantep Yemekleri’ adlı çalışmayı kitaplaştırdıklarını belirten Yakar, şimdi de ulusal ve uluslararası arenada Gaziantep yemekleri üzerine çalışmalar yapan Mehmet Ragıp Güzelbey’in ‘Şiveydiz-Gaziantep Mutfağı’ isimli eserini yayınladıklarını belirtti.

GELECEK KUŞAKLAR ÖNEMLİ

Yemek kültürü, genel kültür kavramının altında yer alan bir alt unsur olduğunu ifade eden Yakar, “Her toplumda önemi değişik derecelerde olmakla beraber, yemek Türk toplumunda bir sosyal kaynaşma ve yakınlaşma aracı son derece önemli bir husustur. Gaziantep mutfağı 2015 yılında UNESCO tarafından yaratıcı şehirler ağına dahil edilerek dünya lezzetleri arasında haklı bir gurura sahip oldu. İşte bizler de Gazikültür A.Ş. olarak Gaziantep’in bu zengin mutfağını değişik yemek tarifleriyle kayıt altına alarak günümüz ve gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyoruz” dedi. HABER MERKEZİ