Gaziantepspor deplasmanda oynadığı maçlarda galip gelememe geleneğini dün de Sivasta devam ettirdi. Aslında oynanan futbolun Gaziantepspor açısından yorumlanacak bir tarafı bile maalesef yoktu.

Okan Buruku göreve getiren Sivasspordaki yükseliş, geçen hafta Bursa deplasmanında gözle görülmüştü. Ligin ilk 15 dakikasında en çok gol bulan takım olan Sivasspor, dün oynanan maça da bu istatistiğin hakkını vererek başladı. İlk yarıda Sivasspor kalecisinin forma rengini bile göremedik desek yanlış olmaz. Gaziantepsporun ise ilk yarıda dışarı giden bile şutunun olmaması sahada yokları oynadığının kanıtıydı.

İkinci yarıda da baskı devam ederken Sivasspor bir anda en önemli oyuncularından Boyenin kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Bu dakikalarda hepimiz içimizden 'acaba' desek de takımımız kötü oyununu devam ettirdi. Sanki Sivasspor sahada bir kişi eksilmemiş de, fazlalaşmış gibi bir görüntü çizdi ve üst üste iki gol buldu. Sonrasında da Aatıfın ayağından Karcemarskası bile çaresiz bırakan golüyle skor belirlendi.

Okan Burukun kırmızı kart gördükten sonra yaptığı yerinde hamleler sahaya çok net yansıdı, Buna karşılık Mutlu hoca bu maçta hamlelerde oldukça gecikti. Özellikle ilk yarıda rakibin baskılı futboluna karşı yaptığı değişiklik maçın henüz 30. dakikasında geldi. O ana kadar takımın en çok top kazanan futbolcusu Abudanın çıkıp, yerine Abdülkadirin oyuna girmesine bence Abdulkadir bile şaşırmıştır. Tıp kı Chibuike gibi bir oyuncunun yedek bırakılması gibi…

Gaziantepspor ne yazık ki dün sadece kaybetmedi, adeta ezildi. Okan Burukta tıp kı Sergen Yalçın gibi Gaziantepspora karşı ilk maçında galip geldi ve sahadan MUTLU ayrıldı. Milli maç arası iyi değerlendirilmeli ve bu takımın artık sahada oturmuş bir yapıya bürünmesi için çalışma yapılması şart…

ÜNVAN GİTTİ, SERİ DEVAM !

Dün Büyükşehir Belediyespor için kabus dolu bir gece yaşandı. Maçın henüz 2. dakikasında şok bir gol yiyen temsilcimiz, bir başka şoku da 90+4de yaşadı. Bu skorla hem namağlup ünvanını kaybetti, hem de zirve yolunda büyük bir yara aldı.

Hüseyin Kalparın çalıştırdığı Alanyasporda önemli eksiklikler olmasına rağmen maç boyunca diri bir görüntü çizdi. Ve bu konuda elinde sihirli değnek varmış gibi bir izlenim verdi Hüseyin Hoca. Mavi-beyazlı temsilcimiz ise yine iç sahada kazanamama serisine devam etti. Hakan Hocanın dediği gibi belki zeminden, belki de atmosferden dolayı bu takım Kamil Ocakta istediği oyunu bir türlü sahaya yansıtamıyor ve o ihtiyacını duyduğu galibiyeti alamıyor.

Belki bu yenilgi takımda üzüntü yaratabilir ama ayakların özellikle iç sahada daha sağlam yere basması gerektiğini de gösterdi. Şampiyon olmak istiyorsan kendi evinde böyle maçları kazanmayı öğrenmelisin.