Vatan Partisi Gaziantep’te milletvekili adaylarını tesbit etmek için Pazar günü il binasında ön seçim yapacak. Vatan Partisi Gaziantep İl Başkanı M. Lütfi Günnur Ünverdi, ön seçimin tüm illerde yapılacağını belirterek, “Biz sistem partisi değil. Genel Başkanımız Doğu Perinçek de, genel başkan yardımcılarımız da ön seçime girecek” dedi.

İl Başkanı M. Lütfi Günnur Ünverdi, aday adayları Hüseyin Kayaş, Seyyale Ergün, İl sekreteri Gürsel Güzel, il yönetim kurulu üyesi Abdullah Ergün ve Şehitkamil ilçe başkanı Murat Soycan ile birlikte Gazetemizi ziyaret etti.

SANDIK BAZINDA ÖRGÜTLENDİK

Partiye kadınlar başta olmak üzere her kesimden büyük ilgi olduğunu, üye sayısının ikiye katlandığını belirten Ünverdi, “MHP, DSP ve CHP’den kopanlar bize geliyor. Seçim çalışmalarımızı son hızla sürdürüyoruz. Komiteler kurduk, ilçelerde sandık bazında örgütlendik. Sıkmadık el çalmadık kapı bırakmayacağız” dedi.

SİSTEME KARŞI DURUYORUZ

‘Bizim söylemimiz farklı. Biz iktidar, muhalefet partileri gibi sistem partisi değiliz’ diyen Ünverdi, “Biz sisteme karşı duruyoruz. Altı Ok’u yeniden canlandıracağız. 1938’de Atatürk’ün ölümünde sonra özellikle 50’den sonra Cumhuriyet kazanımlarında geri dönüş başladı, kazanımlar elden gitti. Laiklik yok edildi. CHP Lideri Sayın Kılıçdaroğlu, ‘Laiklik tehlikede değil’ dedi. Laiklik kalmadı. Açılım süreci bölünme sürecine sokuldu. Ana muhalefetin, HDP ve Ak Parti yöneticilerinin Dolmabahçe’de açıkladıkları 10 maddelik metne destek vermesi hayal kırıklığı yarattı. CHP devletin üniter yapısından önemli tavizler verdi” diye konuştu.

TARIM VE HAYVANCILIK BİTTİ

Ülkemizin borç içinde olduğunu, sıcak para temini konusunda hükümetin zorluklarla karşılaştığını belirten Ünverdi şunları söyledi:”Borç bini aştı. Gaziantep Organize’de çok sayıda fabrika kapandı, işsizler ordusu oluştu. Tarım ve hayvancılık bitti. Esnaf da işyerleri de işçiler de huzursuz. İşçiler iş bulamıyor. Suriyeliler yarı fiyatına çalışıyorlar. Artık üretim yapan Türkiyeye geçmeliyiz. Bunun için proje ve programlar oluşturuyoruz.”

BARIŞIN TEMELİ ATILDI

Hükümet olmayı hedeflediklerini, proje ve programlar oluşturduklarını belirten Ünverdi, dış politika konusunda da önemli bir programları olduğunu belirterek şunları söyledi:”Vatan Partisi’nin “Komşularla Barış, Yurtta Barış” programı bölgemize barış, kardeşlik ve zenginlik getirecek. Vatan Partisi olarak komşularımız Suriye, Irak, İran ve Azerbaycan ile adım adım barış ittifakı inşa ediyoruz. Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek Şam’da Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile ve İstanbul’da İran’ın eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ile görüştü. Arap ve İran basını bu görüşmelerimizi Ortadoğu’da barışın temeli atıldı diye duyurdu” dedi.

Pazar günü milletvekili adaylarını tesbit etmek için ön seçim yapacaklarını söyleyen Ünverdi, “Ön seçim Veliç Pasajı’nın ikinci katındaki il binamızda yapılacak. Ön seçim için tüm üyeler oy kullanacak. Saat 9’da başlayacak ön seçim 17.00’ye kadar devam edecek” dedi. Meral KINACILAR