İtfaiye Haftası dolayısıyla büyükşehir belediyesi önünde tören düzenlendi. Kutlamalar sırasında İtfaiye araçları Muammer Aksoy Bulvarı'nda siren çalarak geçiş yaptı. Yeni itfaiye araçlarının geçici sırasında çaldıkları siren sesleri vatandaşların tepkisine neden oldu.

Büyükşehir Belediyesi önündeki törene İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve belediye çalışanları katıldı. Törene katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, itfaiye erlerini tebrik etti.

Halkın can ve güvenliğini korumanın en büyük görevleri arasında olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:“Göz bebeğimiz olan itfaiye teşkilatını her yönden kuvvetlendirmeyi birinci görevimiz olarak baktık. Önce idari olarak kuvvetlendirmemiz gerekiyordu. Teknik personelin alınması ve eğitimli itfaiye mezunu çocukların içeriye alınması çok önemliydi. Bir taraftan pratik tecrübesi olan ustalarımızı koruyup kollarken bir taraftan da bu işin eğitimini almış genç arkadaşlarla filomuzu kuvvetlendirdik. Burada itfaiyeyi makine ekipmanı olarak çok kuvvetlendirdik. Arkadaşlarımızı hangi şehirde, dünyada ne şekilde gelişme var biz bunların hiç birinde geride kalamayız, ne tür eksiğiniz varsa giderelim talimatı verdik. Bunun üzerine makine ekipmanında da bölgenin ve Türkiye’nin en iyileri durumuna geldik” dedi.

Kutlamalar çerçevesinde itfaiye araçlarının Muammer Aksoy Bulvarı'nda tur atması ise tepki çekti. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında siren çalarak geçiş yapan itfaiye araçları şehrin zaten fazla olan gürültüsünü daha da artırdı. Haber Merkezi