Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bu sene Şire Festivali'ni Fıstık Araştırma'nın yerinde yapacaklarını söyledi.

Fıstık Araştırma'nın yerini tabiat parkı, festivaller parkı yapacaklarını anlatan Fatma Şahin, "Tarım Bakanımız ile görüştük. 150 dönümlük fıstık araştırmanın yerini tabiat parkı festivaller parkı yapacağız. Şire festivalini fıstık ağaçlarının içinde yapacağız. Orada bir 20 dönüm, yaşlı fıstık ağaçları var, bunlar taşınamayacak olan fıstık ağaçları. Bunların yerini çevireceğiz. Geriye kalan kısmını halkın kullanımına açacağız. Halkımız Şire festivalinde gelip üzümün nasıl bastık olduğunu, bastık yapabilmek için hangi aşamalardan geçtiğini görecek. Cevizin fıstığın nasıl ipe tek tek dizildiğini çocuklarımıza anlatacağımız. Bunun için mekanlar çok önemli. İnşallah fıstık araştırmayı bu hale dönüştüreceğiz ve gelip festivalimizi orada yapacağız" dedi.

PROTOKOL BU HAFTA

Bu konuda Tarım Bakanıyla görüşlemeleri yaptıklarını, şu anda büyükşehirden bir ekibin Ankara'da olduğunu belirten Fatma Şahin, "Bu hafta içerisinde protokolümüzü imzalayacağız. 1960'lı yıllardan kalma eski lojmanları yıkacağız. Büyükşehir olarak lojmanda kalanlara ev yapacağız. Fıstık Araştırmayı güzel bir festival ve tabiat parkına dönüştüreceğiz. Festivallerin fiziki ortamları sağlamak bizim görevimiz, bu konuda çok önemli çalışmalara imza atıyoruz" diye konuştu.

Meral KINACILAR