HDP Gaziantep eş il başkanı Mehmet Karayılan, 1 Kasım seçimleri sonrası örgütsel olarak seçim değerlendirmesi yaptıklarını, şimdi sıranın halkla buluşmaya geldiğini söyledi. Karayılan, "Mahalle toplantıları yapacağız. Kendi eksikliklerimizi gözden geçireceğiz. Halkı dinleyeceğiz" dedi.

AK PARTİ VE MHP'YE RAĞMEN

1 Kasım seçim sonrası ilde, ilçelerde koordinasyon toplantıları yaparak kendi durumlarını değerlendirdiklerini belirten Karayılan, "1 Kasım seçim sonrası ilde, ilçelerde koordinasyon toplantıları yaparak kendi durumumuzu değerlendirdik. Ak Parti ve MHP'nin koalisyon halinde topyekün saldırısına rağmen, partiyi baraj altında bırakma hedeflerine rağmen barajı geçtik. Halkın yüzde 11 ile bizi desteklemesi Türkiye'de demokrasi ve barış açısından önemlidir" diye konuştu.

ÖNCE BÜYÜK KONGRE

Örgütü yenileyeceklerini, 15 Ocak'a kadar büyük kongrenin yapılacağını söyleyen Karayılan, "Ondan sonra il, ilçe kongreleri olacak. Örgütü daha güçlendireceğiz. Büyük kongrede güçlü bir genel merkez oluşturulacak. Bizde örgütsel yapımızı güçlendirip halkla buluşmayı sağlayacağız. Halk toplantıları yaparak, halkın beklentileri, önerilerileri, eleştirileri nedir bunları tesbit edeceğiz. Halk toplantıları, mahalle toplantıları yapacağız. Kendi eksikliklerimizi gözden geçireceğiz. Demokrasi mücadalemizi tabana yaymanın çalışmasını yapacağız. Halkı dinleyeceğiz. Halkla buluşmamız lazım" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR