Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Haziran ayında sanayi üretiminin beklentilerin üzerinde gelerek olumlu bir sinyal verdiğini belirterek, ‘’Yılbaşından bu yana en yüksek üretim rakamına ulaşmamız, büyümeyi yukarı çekmesi açısından önemlidir’’ dedi.

Konukoğlu, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminde bir önceki aya göre yüzde 2,4 ve takvim etkisinden arındırılmış endeksin bir önceki yılın Haziran ayına göre yüzde 5,5 artarak, son bir buçuk yılın zirvesine çıkmasının sevindirici olduğunu ifade etti.

ÖNEMLİ BİR GELİŞME

İmalat sanayi ve sermaye malı imalatı performansının da geçen yılın üzerinde bir ivme kazandığını vurgulayan Konukoğlu, ‘’Ekonomik büyümenin öncü göstergesi sanayi üretiminin Haziran’da beklentilerin üzerinde çıkması bizlere moral verdi. Yılbaşından bu yana en yüksek üretim rakamına ulaşmamız, üretimde devamlılık ve büyümeye destek vermesi açısından önemli bir gelişmedir’’ dedi.

ARTIŞLAR SÜRMELİ

‘’Bu rakamlar, ikinci çeyrek büyümeyi yukarı çekecektir. Ancak, milli gelirde önemli paya sahip olan sanayi üretiminde ilk altı aylık seviyeyi, yılsonu büyüme hedefine ulaşmak için yeterli görmüyoruz. Unutmayalım ki, üretim her şeyin başıdır. Üretim artarsa; yatırım artar, istihdam imkanı artar, insanların geliri artar. Ülke ekonomisi büyür. İşadamları olarak dileğimiz, sanayi üretiminde güçlü artışların önümüzdeki dönemlerde de sürmesidir. Bunun için bir an evvel hükümet kurularak, istikrarın devamı sağlanmalı ve ekonomiye yönelik politikalar hızla uygulanmalıdır.’’ BÜLTEN