CHP’li Akif Ekici, Davutoğlu ve Gaziantep’te ağırladığı Avrupalı delegasyonun hâlâ yangını söndürmeyi düşünmediklerini belirterek “bütün dertleri Türkiye’yi sığınmacı üssü yapmak. Yangının kıta Avrupa’sına sıçramasını önlemek için ülkemizi, Gaziantep’imizi ‘alev duvarı’ olarak kullanmak istiyorlar” dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, Başbakan Davutoğlu ile Almanya Başbakanı Merkel, AB Konseyi Başkanı Tusk ve AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Timmermans’ın Gaziantep’e gerçekleştirdikleri ziyaret konusunda yazılı bir açıklama yaptı. AKP iktidarının izlediği dış politika ile batı dünyasının bölgemize yönelik politikalarını eleştiren Ekici, ziyaret sırasında yapılan açıklamalar hakkında da değerlendirmelerde bulundu.

SIĞINMACI ÜSTÜ YAPMAK İSTİYORLAR

Davutoğlu’nun misafirlerinin, sığınmacı barındırma, istihdam, Avrupa’nın sırtındaki yükü azaltma konularında Türkiye’ye övgüler dizdiğini kaydeden Ekici şu ifadeleri kullandı: “Türkiye-Suriye sınırı alev topluna döndü. Kilis’ten hemen her gün can kaybı ve yaralanma haberleri geliyor. Davutoğlu ve misafirlerinin ise bütün dertleri Türkiye’yi sığınmacı üssü yapmak. Yangının kıta Avrupa’sına sıçramasını önlemek için ülkemizi, Gaziantep’imizi ‘alev duvarı’ olarak kullanmak istiyorlar. Sınırımızı yakan alevleri söndürmek için kıllarını bile kıpırdatmıyorlar.”

SONUÇLARI AĞIR

Ekici, Suriye’de yaşanan kaosun bütün bölge coğrafyasını olumsuz yönde etkilediğini, ancak Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Hatay gibi sınır illerinde bu olumsuz etkilerin çok daha ağır sonuçlar doğurduğunu vurguladı. 2 milyona yakın insanın yaşadığı Gaziantep’te sosyal hayatın, ekonominin, eğitimin onarılması güç yaralar aldığını, sınırı aşan ve can kayıplarına sebep olan roketler yüzünden Kilis’te insanların bırakın sokağa çıkmayı evlerinde dahi oturamaz hale geldiğini ifade eden Ekici açıklamasını şöyle tamamladı: “Davutoğlu ve misafirlerinin Gaziantep ziyareti umarım, bütün bu yanlışlardan geri dönüş için vesile olur. El ele verip yangın yerine çevirdikleri bu coğrafyada, yerinden yurdundan ettikleri masum insanın dramını yerinde görüp belki insafa gelirler ve insan hayatı üzerinden pazarlık yapmayı bırakırlar. Belki bu vesileyle Ortadoğu’daki yangını söndürmek için de bir şeyler yapmayı akıl edebilirler…” NECMETTİN GÖRGÜN

FOTO: