Türkiye, Suriye sınırında güvenlik önlemleri almaya devam ediyor. Son günlerde Suriye-Türkiye sınırında bulunan Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay gibi illere zırhlı birlikler, askeri araç, tank ve füze savunma sistemleri, sınırındaki hakim noktalara yerleştiriliyor.

IŞİD’in Irak ve Suriye’de gerçekleştirdiği saldırıların Türkiye sınırına yaklaşması üzerine olası sızma ve sınır ihlalini engellemek isteyen TSK, teyakkuza geçerek sınır hattında tampon bölge oluşturmak için çalışma başlattı. Türkiye’nin birçok noktasından asker, zırhlı araç ve mühimmat sevkiyatına başlayan TSK, sınır hattında tampon bölge oluşturarak olası bir saldırıyı ve sızmaları engellemeyi hedefliyor.

Sınırın sıfır noktasında bulunan Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinin hemen yanı başında yaşanan çatışmalardan dolayı ve sınırdan geçişlerin yoğunlukta olmasının ardından çok sayıda ilden bu bölgelere askeri sevkiyat yapılıyor. Özellikle de Diyarbakır’da bulunan 7. Kolordu Komutanlığı’na bağlı çok sayı da birlik, önceki gün kirpi adı verilen zırhlı araçlarla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine doğru hareket etti. Ağır zırhlı araçlar ise TIR’lara yüklenip karayolu ile sınır hattına geçiş yapıyor. Çok sayıda tank ve zırhlı aracın yanı sıra birçok tabur askerinin bölgeye gönderildiği öğrenildi. Mesafesi uzak olan birliklere bağlı askerler ise kargo uçaklarıyla Diyarbakır’a, buradan ise yine zırhlı araçlarla sınır birliklerine gönderiliyor. İHA