İslahiye İlçesi'nde, Suriye sınırına 'Sınır Güvenlik Sistemi' uygulaması kapsamında modüler beton bloklar yerleştirilerek duvar yapılıyor.

İslahiye ilçesinin karşısındaki Suriye'nin PYD denetimindeki Meykani Ekbez bölgesi arasındaki sınır hattında güvenlik önlemleri artırılıyor. Daha önce hendeklerin kazıldığı, kule ve kulübelerin güçlendirildiği, aydınlatma direklerinin yerleştirildiği, takviye zırhlı araç ve birliklerin görevlendirildiği sınır hattının 6 kilometrelik bölümüne bu kez modüler beton bloklar yerleştiriliyor.

4 METREYE ULAŞACAK

Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi projesi kapsamında bir süre önce başlanan çalışmalar ile sınır hattına duvarların yerleştirilmesine devam ediliyor. 6 kilometrelik sınır hattının yaklaşık yarısında beton blokların yerleştirilme işleminin tamamlandığı bildirildi. 3 metre yüksekliğindeki beton blokların yüksekliği, duvar inşaatının bitmesinin ardından üzerine yerleştirilecek 1 metrelik tel örgü ile 4 metreye ulaşacak.

VALİ YERLİKAYA İNCELEME YAPTI

Vali Ali Yerlikaya da İslahiye'de süren Sınır Güvenlik Sistemi duvar inşaatını inceledi. Vali Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İslahiye Kaymakam Vekili Seyfullah Ordueri ve Hudut Alay Komutanlığı mensupları ile birlikte inşaat sahasında incelemelerde bulunan Vali Yerlikaya, inşaatı sürdüren firma yetkililerinden bilgi aldı. İncelemeleri sırasında yetkililerden duvar inşaatının belirlenen süreden önce tamamlanacağı bilgisini alan Vali Yerlikaya, imalat kalitesiyle ilgili gereken titizliğin gösterilmesi yönünde de talimat verdi. DHA