Oğlum Ferhat Tokat'ta son okuduğu okulda ilkokul beşinci sınıfa geçmişti. Ancak Tokat'ta okutan öğretmenler ideolojik açıdan bana ters düştükleri ve güçleri yetmediği için kızgınlıklarını oğluma yöneltmişlerdi. Derslerde bilinçli olarak geri bırakmış, gereken ilgi ve özeni göstermemişlerdi.

Gaziantep'teki okulların eğitim düzeyi hayli yüksekti. Aradaki açığı kapatmak için oğlumu tekrar dördüncü sınıftan başlatmak istiyordum. Eve yakın olan okula kayıt yaptırırken müdür bir alt sınıfa kaydının mümkün olmadığını söyledi. Yakında bir başka okul vardı. Bu okulun müdür yardımcısı sınıf arkadaşımdı. Ona giderek rica ettim. Arkadaşım da aynı şeyi söyledi. Buna rağmen oğlumu arkadaşımın bulunduğu okula aldırdım. Yine beşinci sınıfa kaydettiler.

İkinci okuldan da kendi okuluma götürdüm ve kayıt nakli istedim. Müdür yardımcısı arkadaşıma rica ederek nakil evrakında sınıfın yazıldığı yeri boş bırakmasını rica ettim. Ricam gönülsüz de olsa yerine getirildi.

Öğrenci nakil evrakındaki sınıf yerine ''4'' yazarak kendi okulumda dördüncü sınıfa kayıt yaptırmayı başardım. Alt sınıfa alınması oğlumun moralini bozdu. Okulu sevmedi.

Liseyi bitirdi ama üniversiteye gidemedi.

Birçok kişi ideoloji sahibi kişileri ciddi, tutarlı ve yüce gönüllü insanlar olarak düşünürler. Bu olay nedeniyle aralarında ne kadar aşağılık ve adi insanların çoğunlukta olduğunu anladım.

Şerefli hiçbir öğretmen babasına kızarak öğrencisini geri bırakmaz. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir.

Aslında öğretmenliğe layık olmayan nice kişiler sınıflarda yanlış uygulamalarına hala devam etmektedirler.