Havaların mevsim normallerinin üzerinden sıcak gitmesi ve ilaçlamanın zamanında yapılmaması Gaziantep'te bir çok semtin sinek ve haşerelerle başbaşa bıraktı. Çöplerin dışarı atılmasının da tetiklediği sinek ve haşerelerden en çok çocuklar etkilendi. Gece yatmakta güçlük çektiğini söyleyen çok sayıda vatandaş, bu duruma çare bulunmasını istedi.

Çakmak Mahallesi Nizip Caddesi'nde bulunan esnaf Ersan Durnaoğlu sinek sorununun ciddi boyutlara ulaştığını söyledi. Durnaoğlu, "Bu sokakta ilaçlama olmuyor. İlaçlamanın sabah yapılması gerek ama görmüyoruz. İşyerleri sinek kaynıyor. Sinek ısırıkları rahatsız edici boyuta ulaştı" dedi.

HASTANEYE GİDEN BİLE OLDU

Sineklerden rahatsız olan diğer bir esnaf İsa Güçlü ise "Sinekten geçilmiyor. Bu durumdan müzdaribiz. DışarIda acayip bir koku var. Sanayi bölgesi olduğu için buralar önemsenmiyor. Sinekler rahatsız ediyor. Çalışanlarımdan üç kişi sinek ısırıkları yüzünden hastaneye gitti.

PENCERELERİ AÇAMIYORUZ

Mahallelerinde düzenli ilaçlama yapılmadığı için rahatsız olan esnaf Yaşar Öksüz durumdan şikayet ederek, "Bu mahallede elli yıldır oturuyorum. Böcekten geçilmiyor, sivrisinikler heryerde cirit atıyor. Evimize yakın Tutlukuyu diye bir yer var. Belediye bütün parklarını, bahçelerini bu sularla suluyor. Gecede 20.30 kamyon su alınıyor. Etraf su birikintisine kesiyor bu birikintilerde sivri sinekler için yuva oluyor. Gece kamyon ve sinekler yüzünden yatamıyoruz. Her yerimiz yara bere halinde. Gece kolanya şişesini yanımıza koyup yatıyoruz pencereyi sinekten haşereden dolayı açamıyoruz. Eskiden ilaçlama düzenli bir şekilde yapılırken şimdi nadir bir şekilde yapılıyor " dedi.

FARE VE CARDIN EVLERE KADAR GİRİYOR

Mahallede ciddi bir sinek ve böcek sorunu olduğunu söyleyen Ayten Dizdaroğlu, "Yakınımızda bulunan sanayi kuruluşları ve petrolden sivrisinek, fare, cardın geliyor. Evlerimize kadar giriyor bu yaratıklar. Akşam 20.00 - 21.00 gibi ana caddeleri ilaçlama yapılıp gidiyorlar. Ama ara caddelere uğramıyorlar. Halk olarak mahalleli olarak bu durumdan şikayetçiyiz. Belediye ekiplerimizden ricamız bu soruna eğilsinler" dedi.

YAPRAK MAHALLESİ MEMNUN

Yaprak Mahallesi muhtarı Cesur Kıvanç ise ilaçlamaların düzenli olarak yapıldığını söyleyerek, "Haftada iki defa ilaçlama ekibi geceleri geliyor, gündüz ihtiyacımız olduğunda arayıp ilaçlama ekibini çağırıyoruz .Gece ara sokaklara belediyenin arabasına binerek bizzat ben başında durarak ilaçlamayı yaptırıyorum. Her istediğimizde ekip geliyor. Vatandaş muhtara tam olarak bildirmediği için bu sorun yaşanıyor. Belediyemiz bu konuda gerçekten çok hassas ve özenli. Sadece rüzgarlı günlerde ilaçlamacılar beni arar ve ilaçlama yapılamayacağını bildirir. Sineklerin önlenme sezonu Ocak, Şubat aylarıdır ilk üreme zamanında kesemezsek orayı tespit edemezsek bunu önleyemezse, bu da böceklerin ve sineklerin üremesine neden olur. Mahallemizin vatandaşlarıda çok duyarlı değil. Çöplerini ulu orta atıyorlar. Bu da sineğe ve haşerelere neden oluyor"dedi.