Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,Şehitkamil Kültür Merkezi'nde düzenlenen Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi Projesi Tablet Dağıtım Töreni'nde eğitime dikkat çekti. Şimşek, kızların eğitim görmesinin önemine işaret etti.

VERGİNİN ÇOĞU EĞİTİME

Türkiye'de toplanan verginin yüzde 23'ünün eğitime harcandığını bildiren Şimşek, "Mazottan, benzinden, işçiden, esnaftan, her kesimden topladığımız her 100 liralık verginin 23 lirasını bu ülkenin geleceği, siz öğrencilere harcıyoruz. Bu çok doğru bir karar. Türkiye, dünyayla rekabet edecekse, küresel rekabet yarışında geri kalmayacaksa bu sadece ve sadece eğitimle olur" diye konuştu. Yapılan reformlarla eğitim seviyesinin yaklaşık 3 kat artacağını kaydeden Şimşek, bunun da rekabet gücünü yükselteceğini vurguladı.

KIZLARI MUTLAKA OKUTUN

Bakan Şimşek, "Yapılan araştırmalara göre, kızların okuması sayesinde fakirlik bir nesilde sona eriyor. Kızlar okuduktan sonra kazançlarının yüzde 90'ını aile içinde harcıyor. Erkekler ise yüzde 30-40'ını" diye konuştu.

ERDOĞAN BAĞLANDI

Vali Ali Yerlikaya da Gaziantep'te bugüne kadar 13 bin 853 tablet dağıtıldığını, eğitim öğretim yılı sonuna kadar sayının 30 bini aşacağını ifade etti. AA