Hasan Kalyoncu Üniversitesinde(HKÜ) düzenlenen törenle 867 öğrenci, mezun oldu. Törene katılan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, üniversite yöneticilerine, öğrenci ve velilere tavsiyelerde bulundu.

HKÜ’de düzenlenen törene, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Danis, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya,TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Tamer Yılmaz, HKÜ’De 250 akademisyen ile toplam 6 bin öğrencinin eğitimini sürdürdüğünü kaydetti. Yılmaz, mezuniyetin hayırlı olmasını diledi.

HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de öğrencilere nasihatlarda bulundu. Şişek, “Genelde devlette iş bulmak öncelikli yol görülür. Özel sektörde de büyük imkanlar var. Çevre ne kadar geniş, network ne kadar iyi olursa o kadar önemli, Dünyanın en iyi üniversiteleri, çok farklı eğitim verdikleri için değil, çevre network oluşturdukları için önemli oluyor. Gençler, Kobileri sıçrama tahtası olarak kullanabilirler. Gençlerimiz işsiz kalırsa, İŞKUR’a gitsinler. Bir şirket bulsunlar ikna etsinler. İlk yılının masraflarını biz karşılayalım. Yok iş kurmak isteyenler ise KOSGEB’in kapısını çalsınlar. Herhangi bir işi, ortalama vasat bir şekilde bitirmeyin. Mükemmele yakın bitirin. Özgüven çok önemli. Tecrübe önemli, saygı gösterelim. İddialı olmak iyidir. Hayalperest olmak lazım. Bir o kadar da analitik ve ters testini yapın. Risk almak lazım. Ekip ruhu önemlidir. Doğruları da haykırmaya devam edin. Hoş görülü olalım, ırk ve mezhebiniz önemli değil. Hata yapmaktan korkmayın. Şirket batırmaktan korkmayın” dedi.

ÜNİVERSİTE YÖNETİCİLERİNE TAVSİYELER

Şimşek, HKÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu ve üniversite yöneticilerine de tavsiyelerde bulundu. Mehmet Şimşek, “Cemal Kalyoncu’nun yerinde olsaydım, şirket batırmış öğretim görevlilerini alırdım. Şirket kurmamış, patent üretmemiş, hissedar olmamış, üretmemişlerin işi daha zor. Yanlış anlamayın. Tabii bunu derken aynı hatayı da iki kez yapmayalım. Üçüncü kez hiç yapmayalım” ifadelerini kullandı.

Öğrencilere verdiği nasihatlerine devam eden Şimşek, “Mutlaka bir tane en az yabancı dil, mutlaka İngilizce’yi öğrenin" dedi.

ÇOCUKLARINA RAĞMEN BİRİNCİ OLDU

Üniversite birincisi Eğitim Fakültesi Reberlik ve Psikolojik danışmanlık Bölümü Makbule Cevher Fincan, oldu. Evli ve 3 çocuğuna rağmen okul birincisi olan Fincan, “Hedefi olmayan gemiye rüzgar bile yardım edemezdi. Ben ailemle gurur duyuyorum. Başaracağımıza inandım.Bu tahsil yapma aşkını, babasından aldığını ifade etti. Ben de çocuklarıma ve arkadaşlarıma aşılayabilmişimdir” dedi. Üniversiteyi dereceyle bitiren öğrenciler ile bölümlerde derece giren öğrencilere ödülleri verildi.

KORSAN AÇIKLAMA

Üniversite ve bölüm birincilerine mezuniyet belgelerinin vermesinin ardından ise kürsüye geçen Mehmet şimşek, “Korsan bir açıklama yapıyorum. Sizin de dikkatinizi çekti mi bilmiyorum. Ama dereceye girenlerin hepsi bayan” dedi. Bakan Şimşek’in bu konuşmasının ardından ise Gaziantep büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, sevinç çığılığı atarak alkışladı. Bülten