Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "milletimize diyoruz ki bize tek başına yetki verin, biz ülkemize bir kere sınıf atlatmışız, bir kere daha atlatmak için, üst gelir grubuna taşımak için yetki istiyoruz" dedi.

Şimşek, Bloomberg HT televizyonunda canlı yayına katıldı. Bakan Şimşek, seçim taahhütlerinin etkisinin 19.3 milyar lira olduğunu söyledi. Muhalefetin vaatlerini nasıl finanse edeceğini açıklamadıklarını belirterek, "Eğer muhalefet partileri, seçim vaatlerini nasıl finanse edeceğini söyleselerdi, onlara saygı duyardım" dedi.

GAZİANTEP EKONOMİYE KATKI SAĞLIYOR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'ten milletvekili adayı olmasıyla ilgili değerlendirmelerle başladığı konuşmasında Gaziantep'in Türk ekonomisine katkısına değindi. Şimşek, metropollerin ekonomi için çok önemli olduğunu belirtti. Şimşek, şunları söyledi; "Haziran öncesi şunu söyledim, eğer mali istikrar korunmazsa Türkiye'nin ikiz açığa girmeden yönetilmesi çok zor. Bütçede ciddi bir disiplin yakalamışız, bütçeyi bozmamamız lazım, benim duruşumda bu konuda bir değişiklik yok. Bütün olumsuz koşullara rağmen, beni de şaşırtacak şekilde bütçe performansımız öngörümüzden daha iyi. Maliye Bakanlığı'nın attığı adımların bunda katkısı oldu. Örneğin yazar Kasa-POS reformuyla 11 milyar lira matrah elde ettik. Bu sene büyüme beklenti altında olmasına rağmen, ilk 8 ayda cüz'i de olsa bir fazlası var. Bütçemiz, ekonomideki aşağı yönlü risklere dayanıklı".

BAKAN ŞİMŞEK’TEN FADILOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve AK Parti Gaziantep Milletvekili adayları, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’nun hizmetlerinden dolayı teşekkür etti. Sunum eşliğinde yapılan ve yapılacak olan projeleri anlatan Başkan Fadıloğlu, özellikle köy statüsünden mahalleye dönüştürülen alanlarda gerçekleştirilen çalışmalar konusunda takdir edildi. Şimşek, özellikle geri dönüşüm içerikli ‘Bayat Ekmek ve MÖP’ projelerinin önemine dikkat çekti. Bakan Şimşek, Şehitkamil Belediyesi tarafından hizmete sunulan geri dönüşüm projelerinin ‘örnek projeler’ olduğunu kaydetti. AA - HABER MERKEZİ