Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği (TUBİAD) tarafından Gaziantep Üniversitesi’nde düzenlenen 3. Tıp Öğrencileri Sempozyumu’ndaki konuşmasında, çok istemesine rağmen Tıp Fakültesi’ni kazanamadığı için doktor olamadığını açıkladı. Şimşek, son yıllarda yapılan yatırımlarla Türkiye’nin sağlıkta çağ atlayarak, dünyanın en gelişmiş ülkelerinin seviyesine geldiğini savundu.

Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde düzenlenen TÜBİAD TIP 2015 Toplantısı’nın açılış konuşmasına yapan Tüm Bilim İnsanları ve Akademisyenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Prof. Dr. Metin Kılınç, ilki 2013 yılında Konya’da yapılan TUBİAD Tıp Öğrencileri Sempozyumu’nun üçüncüsünün Gaziantep’te gerçekleştirildiğini belirtti.

TIP OKUMAK İSTEDİM AMA KAZANAMADIM

Sempozyumda konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ilk kez bilinmeyen bir gerçeğini açıkladı ve “Tıp’ı çok okumak istedim. Ama, kazanamamıştım. Tercihi bir türlü oturtamadım” dedi. Türkiye’de sağlıkla ilgili güzel gelişmeler olduğunu kaydeden Şimşek konuşmasının devamında şöyle dedi: “Son yıllarda sağlıkta Türkiye’de kim ne derse desin bir devrim yaşandı. 1980’li yıllarda öğrenciydim. O zaman Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde iktisat okuyordum. Vize sınav dönemleri olurdu. En büyük korkum Batman’dan yolu, yordamı bilmeyen, hatta bazen Türkçeyi bilmeyen bir yakınım hasta gelir de sınav döneminde onlarla uğraşmak zorunda kalmamdı. O zaman muayene sırası alabilmek için İbni Sina Hastanesi’nde akşamdan gitmek gerekirdi. Bugün çok şükür tüm hastanelerde randevu sistemi var. Özel hastanelerde de gidip muayene olabilirsiniz. Türkiye’nin sağlık anlamında dünyanın en iyi ülkelerinin gerisinde olduğunu sanmıyorum" dedi.

BİLGİ ALDILAR

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sempozyumdaki konuşmasının ardından Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nöroloji Servisi’ni ziyaret ederek, hastanedeki bazı hastalara geçmiş olsun dileğinde bulundu. Şimşek, GAÜN Rektör Vekili Prof. Dr. Ali Gür ve Hastane Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç’tan hastane ile ilgili bilgi aldı. BÜLTEN