Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kadooğlu Holding bünyesinde faaliyet gösteren Bizce Yağ üretim tesislerinde inceleme yaptı. Kadooğlu Holding Onursal Başkanı Cemal Kadooğlu ve Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu’ndan üretim ve pazarlamayla ilgili bilgiler alan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, fabrika bünyesinde çalışan işçilerle de sohbet ederek sorunlarını dinledi.

Şimşek Türkiye’deki üreticilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmeleri yanında AR-GE ve İnovasyona önem vermeleri ve gerek Türkiye’de gerekse yurt dışında markalaşma yönünde çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi. Bizce Yağ Yönetim Kurulu Başkanı Celal Kadooğlu ise, “Önümüzdeki süreçte Bizce Yağ Türkiye’nin dünyada ki yüzü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bizce Yağ yurt dışı Pazar payını arttırmak ve hedef ülkelerdeki satış oranını yükseltmek için yoğun bir çaba sarf ediyor" dedi.

SORULARI YANITLADI

Bizce Yağ tesislerinde incelemelerini tamamlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek fabrika bünyesinde çalışan işçilerle de sohbet ederek sorunlarını dinledi. Güçlü ve büyük bir Türkiye için istikranın şart olduğunu ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek işçilerin merak ettiği soruları yanıtladı. Bakan Şimşek Gaziantep’in sadece Türkiye için değil Ortadoğu ülkeleri içinde önemli bir üs niteliği taşıdığını ve Gaziantep’in üreten bir kent olma özelliğiyle dikkat çektiğinin de altını çizdi. MANSUR YALVAÇ