Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hükümet kurma süreciyle ilgili, "Arzulanan diyaloglarımıza karşılık bulamazsak ve muhalefet 'ben bu oyunu oynamak istemiyorum' tarzında bir süredir sürdürdüğü tutumda ısrarcı olursa hakem millet olacaktır" dedi.

Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hükümet kurma sürecinde bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapıcı olacaklarını, ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin üzerinde tutacaklarını söyledi.Muhalefetten de bu süreçte yapıcı olmalarını beklediklerini dile getiren Şimşek, ülkenin sorunlarını çözecek uzun soluklu koalisyon hükümetini kurmak istediklerini vurguladı.

AK Parti için her zaman esas önceliğin millete hizmet olduğuna işaret eden Şimşek, şöyle konuştu:"Bizim için önemli olan güzel ülkemizin bu zor coğrafyada en ufak bir sıkıntıyla karşılaşmamasıdır. Zaten en ufak bir sıkıntının yaşanmaması için gerekeni yapıyoruz ama hükümetin de kurulması gerekiyor. Bu hükümetin de samimi temeller üzerinde kurulması halinde Türkiye daha ileriye daha güçlü bir şekilde gitmiş olacak. Tüm bunlara rağmen arzulanan diyaloglarımıza karşılık bulamazsak ve muhalefet 'ben bu oyunu oynamak istemiyorum' tarzında bir süredir sürdürdüğü tutumda ısrarcı olursa hakem millet olacaktır. Tekrar hakeme gidilir ve inşallah Türkiye bu süreçte en ufak bir sıkıntı yaşamaz. İstiyoruz ve temenni ediyoruz ki ülkemizin önü yeniden açılır."

- "Yapıcı ve samimi olacaklarına inanmak istiyoruz"

Bakan Şimşek, muhalefet partilerinin yapıcı ve samimi olacaklarına inanmak istediklerini vurgulayan Maliye Bakanı Şimşek, "Ülkemiz yeni seçimden çıktı, milletin iradesi ortada. Millet her zaman doğru kararı verir. Bu karar çerçevesinde AK Parti olarak yapıcı, samimi ve diyaloğa açık olmaya devam edeceğiz. Bu karşılığı muhalefetten de bekliyoruz. Çünkü ülkeyi ancak birlikte daha ileriye taşıyabiliriz. Bugüne kadar ortaya konulan tavır, açıkçası bir takım soru işaretlerini içeriyor ama müzakere öncesi belki de klasik bir tutumdur diye ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı.AA