* Haksızlığa uğramış olabiliriz, gönlümüz kırılmış olabilir…

* Sabır dediğimiz olayı bu gün kendi dünyamızda doya doya yaşamak zamanı

* Elbette konuşacağımız günler zamanlar olur

* Bugün çalışmak zamanı, bunun dışında sabredip susmak zamanıdır.

* Biz bunu yapıyoruz doğru olan da bu.. Sabredeceğiz, susacağız ama çalışacağız

* Yukarıdan ne emredilirse ona itaat ederiz

* Gösterilen aday arkadaşlarımızın seçilmesi içinde elimizden gelen bütün çabayı gösteririz.

* Bugünden itibaren partiye küsmüş bir tane arkadaşımız kalmayıncaya kadar çalışacağız

* Adaylık kısmet değilmiş, bizim için böyle hayırlıymış

AK Parti eski İl Başkanı Ahmet Uzer, Grand ote'de düzenlediği birlik beraberlik toplantısında dikkat çeken mesajlar verdi. Uzer, "Haksızlığa uğramış olabiliriz, gönlümüz kırılmış olabilir, birilerine darılmış olabiliriz. Ama sabır dediğimiz olayı bugün kendi dünyamızda doya doya yaşamak zamanı. Elbette konuşacağımız günler, zamanlar olur. Ancak bugün çalışmak zamanı. Bunun dışında sabredip susmak zamanıdır. Biz bunu yapıyoruz doğru olan da bu. Sabredeceğiz, susacağız" dedi.

Grand Otel'de düzenlenen geceye katılım yoğundu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Ak parti il başkanı M. Eyüp Özkeçeci, büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin, Şahinbey belediye başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil belediye başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Ak parti Gaziantep milletvekili adayları Canan Candemir Çelik, Serpil Kavrak, Mehmet Erdoğan, kadın ve gençlik kolları üyeleri, belediye meclis üyeleri, Hemşeri derneklerinin temsilcileri ve partililer katıldı.

ÇOK DUYGULANDI

22 yıldan beri siyasetin içinde olduğunu ancak hiç bu kadar duygulanmadığını belirten Uzer., "Gerçektende konuşmamda bir hata olursa, şimdiden afola… Çünkü gerçekten duygu yoğunluğu yaşıyorum” dedi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYSUN

Ak parti iktidarına karşı bazı kurumların ve insanların el birliği yaptığını söyleyen Uzer, Ak partinin Gaziantep’te başarılı olması için herkesin taşın altına başını koymaya davet etti. Uzer, “7 Haziran seçimleri bu zamana kadar yapılan seçimlerin hem en önemlisi, hem de en kefil geçeni. Ben şöyle geriye baktığımda böyle bir rol seçim dönemi geçirdiğimizi hatırlamıyorum. Ama şu bir gerçekki Türkiye'nin hem istikrarlı bir iktidara ihtiyacı var, hemde güçlü bir Ak parti iktidarına ihtiyacı var. Bunun için dargınlık kırgınlık göstermeden partimizin Gaziantep'te başarılı olması için bireyler olarak ve bu davaya hizmet eden arkadaşlar olarak hepimizinde elimizi başımızı taşın altına koyması lazım. Çünkü gerçekten Ak Partiye karşı yıllardan beri duygularını bastıran kurumların ve insanların Ak parti iktidarından kurtulmak için el birliği yaptığını biliyoruz. Bunun için bizim vebalimiz çok büyük. Saflarınızı sık ve düzgün tutmak, sıkı bir çalışma göstererek bu partimizin muhaliflerinin beklentilerini boşa çıkarmamız lazım" diye konuştu.

TAM KADRO SAHADAYIZ

Ahmet Uzer, partiye küsen bir kişi kalmayıncaya kadar çalışacaklarını ‘ithal aday’ tarışmalarının ise Ak partililere yakışan bir söylem olmadığını söyledi. Uzer, “ Adaylarımıza başarılar diliyorum. Hepsi de bir birinden değerli insanlar. Biz bir dava partisiyiz. Yukarıdan ne emredilirse ona itaat ederiz ve o gösterilen aday arkadaşlarımızın seçilmesi içinde elimizden gelen bütün çabayı gösteririz. Bu günden itibaren kesinlikle bir tane kalbi kırılmış partiye küsmüş bir tane arkadaşımız kalmayıncaya kadar, gece gündüz demeden çalışmalarımızı devam ettireceğiz. Benim yaptığım bütün görev arkadaşlarım bügün itibarıyla hazır, inşallah tam kadro olarak arkadaşlarımızın yanında sahada olacağız" şeklinde konuştu.

HOŞ BİR SEDA BIRAKTIK

Hiç bir zaman makam beklentisi olmadığını, meselenin milletvekili olmak olmadığını söyleyen Ahmet Uzer “Siyasi hayatımızda hiç bir zaman makam mevki beklentimiz olmadı, inşallah bundan sonrada olmaz. Her zaman hasbi olmaya çalıştık ve bize verilen görevleri düzgün bir şekilde yerine getirmeye çalıştık. Çünkü bizim bu seçimde de meselemiz; ne pahahasına olursa olsun milletvekililiği değildi. Eğer mesele milletvekilliği olsaydı; 2011 seçimlerinde son zamanki başbakanımız beni milletvekili yapmak istemişti, bende ona Gaziantep'te daha derlenmeyi toplanmayı, eğer uygun görürseniz ben il başkanı olarak görevime devam etmek isterim demiştim. O da memnuniyetle bu talebimizi kabul etti. Kısmet değilmiş bazen hayır bildiğiniz şer, şer bildiğiniz hayır bunu Allahtan başka kimse bilemez. Eğer bizim kısmetimiz olsaydı biz bu listede olurduk, demek ki kısmetimiz yokmuş demek ki bizim için böyle hayırlıymış ve böyle oldu. Allaha şükür 22 senedir arkamızda hoş bir seda bıraktık.” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN ÖVGÜ

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan ise AK Parti Gaziantep eski İl Başkanı Ahmet Uzer’e övgüler yağdırarak, aday olmadığı halde her zaman kendi yanlarında olduğunu ve AK Parti’nin başarısı için çalıştığını belirtti.

ZULMÜ BEN YAŞADIM

22 yıllık siyasi hayatında yaşadığı zorlukları anlatan ve 28 Şubat’ın Gaziantep’teki mağdurlarından birisinin de kendisi olduğunu vurgulayan Uzer, “28 Şubat Refah döneminde il başkan yardımcısı olarak, daha sonra Fazilet partisinin il başkanı olarak 28 Şubat'ın zulmünü Gaziantepte en ağır şekilde yaşıyanlardan bir tanesiyim. Bizler bu siyasetin bu kutlu yolculuğun acı ve sıkıntılarınada şahit olduk. Ama Allaha şükürler olsunki bir gün öf bile demedik. O süreçte yine sanayiciydim benim fabrikamın önünde 7/24 maliyenin sigortanın ve bölge çalışmanın bir seyyar aracı bekliyordu. İyi ki de beklemişler. Allah'a şükür o günleride yüzümüzün akıyla atlattık ve çok şükür bu günlere geldik" dedi.

GÜL'DEN İDDİALAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, muhalefet partilerini Bremen Mızıkacıları'na benzeterek, "Türk siyasi tarihine belki de kara leke olarak girecek bir tabloyla gördük. HDP minibüsünde, seçim arabasında CHP Genel Başkanı ya da daha doğru bir ifadeyle HDP Eş Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bayrakları sallanıyor. Bu bir trajediydi, komediydi" dedi. Gül, "Aslında her şey çok açık ve net. Türkiye 7 Haziran seçiminde 2 parti ile seçime giriyor. Birisi AK Parti, diğer parti hepsi, diğerleri. Bütün partiler alt alta, üst üste çıkmış Bremen Mızıkacıları gibi AK Parti gitsin de ülke ne olursa olsun, Gaziantep batarsa batsın derdinde. AK Parti Bunu dün Gaziantep’te bizim gençlerimizin çekmiş olduğu resimde, Türk siyasi tarihine belki de kara leke olarak girecek bir tabloyla gördük. HDP minibüsünde, seçim arabasında CHP Genel Başkanı ya da daha doğru bir ifadeyle HDP Eş Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bayrakları sallanıyor. Bu bir trajediydi, komediydi. Bir yazarın dediği gibi, komediyi tekrarlarsınız trajediye dönüşür. Bu komediyi maalesef bu seçim sürecinde hep izliyoruz. Bir tiyatro gibi izliyoruz. Adeta MHP’nin bile HDP barajı aşsa ne olur diye hayıflandığı, şehit cenazeleri gelseydi hem HDP hem MHP bundan yararlanırdı. HDP barajı aşarsa Türkiye’de AK Parti ve millet zora girer düşüncesi Türk siyasi tarihine kara leke olarak geçecek” dedi. MANSUR YALVAÇ