Tuğcan Otel'de yapılan ve Gaziantep, Güneydoğu ve Türkiye’nin turizm alanındaki sorunlarının konuşulduğu toplantıda, “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla kampanya başlatıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Terörle mücadelenin en büyük panzehiri bu salon. Terörün amacı hayatı durdurmaktır. Daha 10 gün önce ABD'nin istihbaratıyla festivallerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Toplu nikahımızı iptal ettik. Aynı gün ABD'de patlama oldu, bunu nereye koyacağız?" derken, TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Gaziantep'in turizm pastasından hak ettiği dilimi alamadığını belirterek, "Turizmle ilgili ne yapılması gerekiyorsa el ele vererek ülkemizi ve Gaziantep'i kalkındırmalıyız" dedi. Tuğcan Hotel Genel Koordinatörü Evren Tuğsuz da, herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini söyledi.

TUĞCAN TÜRSAB ÜYELERİNİ AĞIRLADI

Güneydoğu ve Gaziantep’in ilk beş yıldızlı oteli olma ünvanını taşıyan ve kurulduğu günden bu yana binlerce ulusal ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan Tuğcan Otel TÜRSAB üyelerini ağırladı.

TUĞSUZ: HERKES TAŞIN ALTINA ELİNİ KOYMALI

Tuğcan Hotel Genel Koordinatörü Evren Tuğsuz’da gerek Gaziantep’in gerekse bölgenin son dönemlerde yaşanan sıkıntılardan dolayı önemli oranda etkilendiğini ifade ederek herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini vurgulayarak Gaziantep ve bölgede turizmcilerin taşın altına bedenlerini koyduğunun altını çizdi. Evren tanıtımın ve projelerde ortak hareket etmenin önemine de değinerek turizm adına yapılacak her türlü organizasyona destek vereceklerini ifade etti.

ULUSOY:“GAZİANTEP TURİZMDE DÜNYA KENTİ OLMALI

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy da bölgenin her alanda lider kenti konumundaki Gaziantep'i turizm alanında dünya kenti yapmak istediklerini vurguladı. Çok önemli tarihi, kültürel mekanları barındıran Gaziantep'in turizm pastasından hak ettiği dilimi alamadığını anlatan Ulusoy, "İnsan sevgisiyle dolu olan, tarihin, kültürün, bollukların şehri bu kente ihtiyacımız var. Turizmle ilgili ne yapılması gerekiyorsa el ele vererek ülkemizi ve Gaziantep'i kalkındırmalıyız" dedi.

TÜRKİYE'DE OHAL VARMIŞ!

Türkiye'de 2 yıl önce zirvede olan turizmin oynanan bir takım oyunlar nedeniyle gerilediğini ifade eden Ulusoy, birlik ve beraberliği her konuda olduğu gibi turizmde de en üst seviyede yakalanması gerektiğini belirterek, “Türkiye'de OHAL varmış. OHAL'in sivile karşı bir şeyi yok. Hükümetin işleyişiyle ilgili olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. 'Sizde dikta rejimi var, biz turist göndermeyiz.' Sen 50 sene İspanya'ya turist gönderdin. Franko, orada seçimle mi gelmiş? Buna karşı şimdi birlik ve beraberliği her konuda olduğu gibi turizmde de en üst seviyede yakalamamız lazım. Bugün bu toplantı bunun için yapılıyor" diye konuştu.

FATMA ŞAHİN BU KENTİN ANNESİ

Fatma Şahin’e kente yaptığı çalışmalar ve verdiği önemden dolayı teşekkür eden Ulusoy, “Kendini bu şehre adamış, o bir Antepli, eski bakanımız, iyi bir anne ve bu kente kendini adamış bir hanımefendi. O bu kentin annesidir Geleceği turizme bağlamış bir kentin yerel yönetim sorumlusu olarak bu işin bilincinde olması beni fevkalede mutlu etti” şeklinde konuştu.

ŞAHİN:ABD'NİN İSTİHBARATIYLA FESTİVALİ İPTAL ETTİK

Fatma Şahin, Evliya Çelebi'nin Gaziantep'i "Şehri Ayıntab-ı Cihan" olarak adlandırdığını belirterek, kentin her açıdan çok bereketli bir coğrafyanın tam ortasında yer aldığını söyledi. Gaziantep'in her taşının altın değerinde olduğunun altını çizen Şahin, açıklamasını şöyle sürdürdü:"Taş işlenip Zeugma'nın mozaikleri yapılmış, ipek işlenip kutnu kumaş yapılmış. Terörle mücadelenin en büyük panzehiri bu salon. Terörün amacı hayatı durdurmaktır. Daha 10 gün önce ABD'nin istihbaratıyla festivallerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Toplu nikahımızı iptal ettik. Çünkü bir insanın zerresine zarar gelse bunun vebali hepimizin üzerindedir. Aynı gün ABD'de patlama oldu, bunu nereye koyacağız?"

HEDEF 1 MİLYON TURİST

Gaziantep'e 1 milyon turist getirme hedefi koyduklarına işaret eden Şahin, bunu başarabilmek için herkesin taşın altına elini koyması gerektiğini dile getirdi. Şahin, şunları kaydetti:"Böyle büyük bir sermayeyi anlatamıyorsak bu bizim eksikliğimiz. Hayatı durdurmaya çalışan bir anlayışa karşı daha çok çalışmaktan ve hepimizin işini en iyi yapmasından başka çaremiz yok. Alınteri olmadan bir şey olmaz. Eğer 40 ülke tarihini yazmak için benim arşivime girmesi gerekiyorsa, göçler tarihi bu bölgeden yazılıyorsa, savaşlar tarihi, karamanlıklar tarihi bu bölgede yazılıyorsa herkesin gözü üzerimizde. Yapacak çok işimiz var. Gaziantep'e daha çok turist gelmesi için sektör temsilcilerine elimizden gelen yardımı yapmaya hazırız."
Açılış konuşmalarının ardından Şahin, kentin turizmi açısından önemli olan mekanlarını içeren bir sunum yaptı.
Türkiye ve Gaziantep turizminin gelişebilmesi için yapılması gerekenlerin ele alındığı toplantının sonunda ise “Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı” sloganıyla kampanya başlatıldı. HABER MERKEZİ/AA