Halep kentine bağlı Cerablus ilçesinin güneyinden sabah saatlerinde duyulan top sesleri, yerini aralıklarla duyulan silah seslerine bıraktı. Gaziantep'in Karkamış ilçesinin sınır komşusu Cerablus'un güneyinden sabah saatlerinden itibaren top sesleri duyuldu. Top seslerinin kesildiği bölgeden zaman zaman silah sesleri yükseliyor.

SİVİL ARAÇLARA İZİN YOK

IŞİD terör örgütü mensupları ve sivillerin de aralıklarla görüldüğü Cerablus'tan görüntü almak isteyen yerli ve yabancı çok sayıda gazeteci Karkamış ilçesinde görev yaptı. Gazeteciler, mezarlık duvarının siper ederek görüntü almaya çalıştı. Öte yandan, Kilis istikametinde sınır hattı boyunca asker, önlemlerini üst seviyeye çıkardı. Sınırı boyundaki yolun sivil araçlarca kullanılmasına izin verilmiyor.

SIFIR NOKTASINDAN ZIRHLI ARAÇLAR GEÇİŞ YAPTI

Seslerin ardından daha önce IŞİD militanları tarafından kazılan hendeklere yakın bölgedeki, sınırın sıfır noktasından Türk Silahlı Kuvvetlerine ait zırhlı araçlar geçiş yaptı.

IŞİD MEVZİSİNE TOP MERMİSİ DÜŞTÜ

Nereden ateşlendiği henüz belirlenemeyen top mermisi de sınırın sıfır noktasındaki IŞİDmevzisine düştü.

GÜMRÜK BİNASI KULLANILMAZ HALE GELDİ

Öte yandan, IŞİD'in elindeki gümrük binası dahil olmak üzere bazı binaların patlatıldığı görüldü. Karkamış ilçesi sakinleri, bu binalara yaklaşık bir ay önce IŞİD militanlarınca bomba döşenerek zarar verildiğini ve halen bazı militanların burada nöbet tuttuklarına şahit olduklarını belirtti.