Spor Toto Süper ligin 2015 – 2016 sezonunda tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Gaziantepspor, kümeye düşmeme sevincini yaşarken ilk yarıda topladığı puanlarla 26 yıllık serüvene devam etti.

Sezonun ilk yarısını 6 galibiyet 5 beraberlik ve 6 yenilgi ile 23 puan toplayarak 10’uncu sırada kapatan kırmızı – siyahlı temsilcimiz, ikinci yarıda yaşadığı düşüşe rağmen sezonu 36 puanla tamamlamayı başardı.

Gaziantepspor, ligin ikinci yarısında küme düşen ekiplerden Mersin İdmanyurdu’ndan iki puan fazla toplarken diğer lige veda eden Sivasspor’dan 4 ve Eskişehirspor’dan 7 puan daha az toplayabildi.

Sezona kendi evinde oynadığı Kasımpaşa maçında farklı mağlubiyet alarak kötü bir başlangıç yapan teknik direktör Mutlu Topçu yönetimindeki kırmızı – siyahlı ekip, ligin ilk çeyreği olan 9’uncu haftada 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi ile 13 puanı hanesine yazdırarak ligin en az mağlup olan takımları arasında yer aldı. Ligin ikinci çeyreğinde ise 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 yenilgi alan temsilcimiz 10 puan daha toplayarak 23 puanla 10’uncu sırada yer aldı.

SIKINTILI İKİNCİ YARI

Sezonun ikinci yarısında ise Gaziantepsporlu futbolcular, beklentilerin çok uzağında kaldı.

Kırmızı – siyahlı ekip sezonun ikinci yarısında sahasında 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 6 mağlubiyet ile 7 puan toplarken, deplasmanda ise sadece Kasımpaşa’yı mağlup ederken Kayserispor, Osmanlıspor ve Mersin İdmanyurdu ile berabere kalarak 6 puan elde etti ve toplamda 13 puanı hanesine yazdırabildi.

Gaziantepspor, ligin ikinci yarısında kötü istatistiklerinin yanında Trabzonspor ve Bursaspor’dan sonra kalesinde Eskişehirspor ile birlikte 27 golle en çok hüzün yaşayan ekiplerden oldu. Ayrıca Mersin İdmanyurdu’nun ardından 13 golle ikinci yarının en az gol atan takımların başında geldi.

Ligin son haftasına 15. sıraya kadar gerileyen Gaziantepspor, sahasında oynadığı son karşılaşmada Antalyaspor’u 2-0 yenip 36 puana ulaşarak kümede kalmayı matematiksel olarak garantiledi.

Kırmızı – siyahlılar ayrıca ligin ikinci yarısında oynadığı 17 maçta Galatasaray, Mersin İdmanyurdu ve Antalyaspor maçlarında kalesinde gol görmezken, diğer 14 maçta rakiplerine gol sevinci yaşattı.

Gaziantepspor sezon boyunca ligde oynadığı 34 maçta sadece Mersin İdmanyurdu ve Antalyaspor’a karşı gol yemedi. Buna karşılık ise Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ve Sivasspor maçlarında kendi evinde ve deplasmanlarda gol atamadı. Kırmızı – siyahlılar, sezon boyunca 31 gol atarken, kalesinde 50 gole engel olamadı.

SAKATLIKLAR BELİNİ BÜKTÜ

Son yılların en sıkıntılı dönemlerini yaşayan Gaziantepspor, sakatlıklar nedeniyle sezon boyunca birçok futbolcudan yararlanamadı.

İlk yarıda Anton Putsila, Marçal gibi oyunculardan uzun süre yararlanamazken ikinci yarıda ise kulüp adeta hastane acil servisine döndü. Takımda kaleci Karcemarskas’da dahil olmak neredeyse sakatlık geçirmeyen oyuncunun kalmaması teknik ekibi belini büken etkenler oldu. Sergen Yaşın’ın göreve gelmesinin ardından Orkan Çınar ve Koray Arslan gibi oyuncuların da sezonu kapatmaları final haftalarına girilirken önemli sıkıntılar yaşattı.

A.SERDAR ÖZEKŞİ