Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazibel şirketinde çalışan işçiler yenilenmeyen toplu iş sözleşmeleri nedeniyle sıkıntılı günler geçiriyor. Gazibel şirketine bağlı çalışan yüzlerce işçi ek ödemelerini alamadıkları için dün biraraya gelerek seslerini duyurmaya çalıştı. İşçiler, "Maaşlarımızı düşürmek isteyen yöneticiler değişik yollardan bizleri farklı şirketlere geçirmek istiyor" dedi.

SIKINTILI GÜNLER YAŞIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Gazibel çalışanları, 6. ayın 9'unda toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başladığını, ilk 40 madde üzerinde anlaşmaya varan tarafların maddiyat taşıyan 9-10 maddede anlaşmaya varamadığını belirterek, "Bununla birlikte anlaşma sağlanmadığı gibi resmi arabulucuya gidildi, arabulucu da sorunu çözemedi. Bunun üzerine konu yüksek mahkemeye gitti. Mahkemeden çıkacak kararı bekliyoruz" diye konuştu.

BELEDİYEMİZ İÇİN ÇALIŞTIK

İşçiler belediyenin kendilerine verdikleri hakları geri almak istediğini belirterek, "Belediyemiz bize verdiği hakları geri almak istiyor, maaşlarımızda indirime gitmek istiyor. Biz gecemizi gündüzümüze katarak belediyemiz için çalıştık ve herşeyi yaptık mağduriyetimizin biran önce giderilmesini istiyoruz. Altı aydan beri sözleşmemiz yenilenmedi ve bize ait olan ek ödemelerin hiçbirini alamadık, çalışan insanların hepsi zaman geçtikçe zam alırken bizim maaşlarımızda kesintiye gidiliyor bazı arkadaşlarımızın şirketi değiştirilmek isteniyor. Biz hepimiz maaşlarımıza göre belli yüklerin altına girdik çoğumuzun burda kredi ödemesi var bizler ne olacağız " dedi. Haluk ŞAHİN